Takvo poniženje nije zaslužio: FIFA izbrisala sporne objave na Twitteru na račun Ronalda

Dobili ogromne kritike zbog toga

Takvo poniženje nije zaslužio: FIFA izbrisala sporne objave na Twitteru na račun Ronalda

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo nalazi se već danima u centru pažnje jer svi očekuju da se oglasi nakon što je njegov najveći rival Lionel Messi osvojio Svjetsko prvenstvo. Ronalda mnogi provociraju zbog Messijevog uspjeha, a to je čak uradila i FIFA koja je bila primorana izbrisati spornu objavu na Twitteru.

Messi je uspio da s Argentinom osvoji titulu na Svjetskom prvenstvu u Kataru i mnogi smatraju da je time i zauvijek završio debatu oko toga da li je bolji on ili Cristiano Ronaldo.

Ovim podvigom Messije za mnoge bez dileme najbolji igrač svijeta, dok je Ronaldo sada daleko od toga s obzirom da Portugalcu nedostaje upravo titula prvaka svijeta.

Nakon što je Argentina uspjela poslije penala da pobijedi Francusku upravo je Ronaldo bio u centru pažnje jer su Messijevi fanovi jedva dočekali da ga počnu prozivati na društvenim mrežama.

Neki su od Ronalda očekivali čak da će se oglasiti i možda čestiti svom velikom rivalu, ali se očekivano to nije desilo.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo i razočaralo jeste objava koju su mogli vidjeti nakon finalne utakmice na FIFA-inom zvaničnom profilu Svjetskog prvenstva na Twitteru.

Oglasi

Oni su objavili fotografiju Cristiana Ronalda s podignutim palcem uz pitanjem "Palac gore ako ste stvarno uživali u finalu Svjetskog prvenstva".

FIFA appeared to take aim at Cristiano Ronaldo

Naravno, takva objava izazvala je lavinu komentara i kritika na FIFA-in račun jer mnogi smatraju da su oni namjerno na taj način u centar pažnje stavili Ronalda što im zaista nije bilo potrebno.

Nakon što su dobili žestoke kritike zbog svoje objave iz FIFA-e odlučili su da reaguju i izbrišu taj tweet, ali je već bilo prekasno za to jer je to bila glavna tema javnosti širom svijeta.

Međutim, ono što je najgore jeste da to nije bila jedina provokacija za Ronalda od strane FIFA-e jer su imali još jednu objavu na Twitteru koju su na kraju bili primorani obrisati zbog kritika.

"Debata oko toga ko je najbolji igrač svih vremena je završena. Velika titula je sada dio njegove kolekcije. Ostavština je sada kompletna", objavljeno je na istom profilu nakon finalne utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA received plenty of backlash as a result of their tweets

Mnogima je zasmetalo što je FIFA tako reagovala nakon utakmice bez obzira što su mnogi isto objavili, ali jasno je da Ronaldo nije zaslužio takav tretman od svjetske kuće fudbala.

Top Komentari

Pa Ronaldo nikad nije mogao ručati za istim stolom kao Messi.Rona je u rangu suareza,benzeme,lewandowskog,rooney-a itd.A on(Messi)je ipak jedna stepenica iznad
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti