United objavio poruku za Ronalda tačno mjesec dana nakon raskida ugovora

I dalje je slobodan igrač

United objavio poruku za Ronalda tačno mjesec dana nakon raskida ugovora

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo i Manchester United zvanično su se razišli 22. novembra, a sada je engleski klub objavio zanimljivu poruku za njega.

Na Svjetskom prvesntvu u Kataru Cristiano Ronaldo je bio jedini igrač bez kluba. 

Razlog leži u tome što je nakon silnih problema dobio otkaz u Manchester Unitedu, a to je klub potvrdio 22. novembra.

Podsjetimo, imao je mnogo problema s trenerom Erikom ten Hagom, a sve je kulminiralo nakon što je dao intervju Piersu Morganu.

Tokom utakmice Manchester Uniteda i Burnleyja u EFL Cupu, engleski klub odlučio je da objavi poruku vezanu za Portugalca. 

"Cristiano Ronaldo je obostrano napustio klub prošlog mjeseca. Portugalska superzvijezda je u svoja dva mandata u 436 nastupa postigala 145 golova i pomogla nam da osvojimo tri naslova Premijer lige, FA kup, dva Liga kupa, Ligu šampiona i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Oglasi

Ronaldo je osvojio i Zlatnu loptu 2008. godine. U saopštenju od 22. novembra klub je izrazio zahvalnost na Cristianovom ogromnom doprinosu i poželio njemu i njegovoj porodici puno uspjeha u budućnosti", poruka je koju je poslao Manchester United.

Cristiano Ronaldo sada je slobodan u potrazi nove sredine. Povezuje se s brojnim klubovima te je teško sa sigurnošću reći gdje će nastaviti karijeru. 

Sinoć je objavljena vijest kako će Portugalac karijeru nastaviti u Al-Nassru i to od strane uglednih španskih listova, AS-a i Marce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za početak će zarađivati 200 miliona godišnje, a ta cifra bi s vremenom mogla porasti kada postane ambasador za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Kako bi napravili mjesto Ronaldu u Al-Nassru su već odlučili da se riješe dvojice igrača. Kao stranci štetu će platiti Jaloliddin Masharipov i Gonzalo Pity Martinez.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi