Ronaldo krenuo sam na golmana, a on reakcijom pokazao sav amaterizam fudbala u S. Arabiji

Društvene mreže bruje o ovoj akciji

Ronaldo krenuo sam na golmana, a on reakcijom pokazao sav amaterizam fudbala u S. Arabiji

E. Čaušević

Al Nassr je sinoć uspio da pobijedi Al Batin sa 3:1 nevjerovatnim preokretom u sudijskoj nadoknadi. U centru pažnje našao se ponovo Cristiano Ronaldo koji nije uspio u ovoj utakmici da zabije gol, ali o jednom detalju bruje svi na društvenim mrežama i tvrde da on najbolje pokazuje amaterizam u najjačem rangu fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Gosti su poveli već u 17. minuti utakmice kada je Renzo Lopet zatresao mrežu Al Nassra i činilo se da bi Al Batin mogao da izdrži i s tri boda se vrati kući, ali na kraju je sve to palo u vodu u sudijskoj nadoknadi.

Sudijska nadoknada trajala je čak 16 minuta i Al Nassr je uspio da dođe do potpunog preokreta i pobijedi sa 3:1.

Cristiano Ronaldo se propisno ispromašivao na ovoj utakmici i nije uspio da upiše u listu strijelaca i nastavi odličnu seriju. No, Portugalac se ponovo našao u centru pažnje zbog nevjerovatne situacije koju smo vidjeli na ovom meču.

Na društvenim mrežama bruje o detalju iz prvog poluvremena kada je Ronaldo imao ogromnu priliku za izjednačenje, ali nije uspio da pogodi.

Ipak, ono o čemu svi pričaju jeste bizarna i čudna reakcija golmana gostujućeg tima, te su poručili da ovaj detalj najbolje pokazuje da se liga u Saudijskoj Arabiji još uvijek nalazi na amaterskom nivou, te da nije ni blizu nivoa na kojem je Ronaldo navikao da igra.

Oglasi

Naime, u 34. minuti Ronaldo je krenuo sam na golmana gostiju koji je bizarno skočio smatrajući da će ga Ronaldo lobovati iako se vidjelo odmah da to nije plan Portugalca.

Ronaldo je uspio da prođe golmana Al Batina i šutira, ali je jedan defanzivac je u posljednjem trenutku izbio loptu i spasio mrežu svog kluba.

Pojedini su na Twitteru čak komentarisali da je ova situacija izgledal akao da se utakmice igraju prema već skrojenom scenariju, ali realnost je da je samo to pokazalo da se nivo fudbala u S. Arabiji ne nalazi ni blizu onome u najjačim evropskim ligama.

Ronaldo je od dolaska za Al Nassr na šest nastupa uspio da zabije već osam golova i upisao je dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti