Bio je najbolji, sada je na dnu: CR je toliko očajan u jednoj stvari zbog koje tokom meča pusti suzu

Ne ide mu ni u Saudijskoj Arabiji

Bio je najbolji, sada je na dnu: CR je toliko očajan u jednoj stvari zbog koje tokom meča pusti suzu

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo nakon niza sjajnih izdanja iza sebe ima partiju za zaborav. Al Nassr je u petak pobijedio Al Batin poslije neobičnog preokreta u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat glasio je 3:1. 

Ronaldo je imao niz prilika, ali nije uspio pronaći put do mreže. Najviše se ističe ona iz prvog dijela kada je neko od igrača Batina sa gol-linije izbio loptu.

Slavni Portugalac je mogao doći i do gola iz slobodnog udarca i to u nekoliko navrata, međutim nije se proslavio. 

U drugom poluvremenu Al Nassr je dobio slobodnjake na 20 i 25 metara od protivničkog gola. Situacije kao stvorene za Ronalda, međutim uslijedili su promašaji.

Nakon što je poslije jednog pokušaja lopta otišla iznad prečke, Ronaldo se uhvatio za glavu s izrazom lica kao da plače koliko je bio razočaran.

Ronaldo je već godinama zaista očajan u izvođenju slobodnih udaraca. Nekada je u tom segmentu bio najbolji na svijetu, ali sada je na samom dnu.

Oglasi

Naime, računajući ligaške utakmice od 2014. godine CR7 je izveo čak 153 slobodna udarca, uz nevjerovatno nizak procenat uspješnosti.

Dakle, od 153 slobodnjaka koje je Ronaldo izveo samo je postigao šest golova. Realcija iznosi mizernih 4%. 

Neki su možda očekivali da će popraviti brojke u tom segmentu odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali to očigledno nije slučaj. 

Prema zvaničnim podacima Ronaldo je do sada postigao 57 golova iz slobodnih udaraca, od kojih su mnogi bili zaista fenomenalni.

Ipak, u posljednjih nekoliko sezona u tom segmentu je izgubio značajno na preciznosti te nije bi blizu opasan kao što je to bio dok je igrao za Real Madrid. 

Top Komentari

Ajax11
On nikad nije bio najbolji na svijetu u tom segemntu!!!
0 2
Mostarac94
Pa moj caus pa kako si ti uvijek na dnu novinarstva?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi