Slavni trener jedini je ponizio Ronalda: "Od tada ne razgovara sa mnom, ali ponovio bih isto"

Nije ga štedio

Slavni trener jedini je ponizio Ronalda: "Od tada ne razgovara sa mnom, ali ponovio bih isto"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je takav tip fudbalera i čovjeka - uvijek se trudi dobiti baš sve, a na terenu želi igrati 90 minuta čak i u nekim prijateljskim utakmicama.

Mnogi treneri koji su radili s Ronaldom znaju za to. Uglavnom, on je taj koji inzistira da je u igri nonstop, čak i povrijeđen, ali ipak postoji čovjek koji ga je spremnog i zdravog ostavio na klupi i to na velikom takmičenju kao što je Svjetsko prvenstvo.

Prije osam mjeseci je Fernando Santos klupirao Ronalda u utakmici Portugala i Švicarske. Kasnije je dobio otkaz, a od tada ne priča sa slavnim fudbalerom.

Santos je otkrio da iako je imao sjajan odnos s CR7, fudbaler je prestao razgovarati s njim nakon ispadanja Portugala u četvrtfinalu.

"U tome je stvar. Ne razgovaramo više. Ne znam koji je dan bio, ali nismo razgovarali otkako sam se vratio iz Katara. Ne, nema to nikakve veze s tim. Imao sam vrlo blizak odnos s Ronaldom, osim profesionalnog.

Oglasi

Poznajemo se od njegove 19. godine, a taj odnos je ojačao otkad sam ja bio selektor. Uvijek smo se jako dobro slagali. To je prilično jak izraz, ali nešto kao otac-sin, ili mlađi brat sa starijim bratom. Donijeli smo stratešku odluku u Kataru i ništa drugo. Morate to razumjeti. On je najbolji na svijetu, ali je prolazio kroz težak period u karijeri. Imao je užasnih šest mjeseci čak i privatno", rekao je Santos za Abolu.

Santos tvrdi kako je Ronalda užasno pogodila smrt djeteta pri rođenju. "Počelo je s tim, a onda i na sportskoj razini... Cristiano nije imao predsezonu, nije trenirao dva mjeseca, vratio se u Manchester, tamo nije igrao, svađa sa Ten Hagom...".

"Pokušavali smo ga u onim utakmicama prije Svjetskog prvenstva ubaciti u ritam, ali bio je u najgorem trenutku karijere. Uopće nije imao ritma. Osjećao sam da je bolje za Portugal da ne igra. Bolje čak i za njega. Želio sam nekoga sa drugim karakteristikama. Ponovo bih uradio isto. Na prvom mjestu mislim o ekipi koju treniram", zaključio je bivši selektor Portugala.

Ronaldo je u igru u tom duelu sa Švicarskom ušao u 74. minuti utakmice, te je uspio postići gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije. Umjesto njega je meč počeo Goncalo Ramosa i zabio tri gola u 6:1 pobjedi Portugala u osmini finala Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kasnije će Portugalci u četvrtfinalu ispasti od Maroka, a u toj utakmici je opet zvijezda Al Nassra sjedila na klupi. Trenutno kod selektora Roberta Martineza igra redovno i ruši rekorde u poznim godinama, te je odveo kao kapiten svoju selekciju na Euro 2024.

Nedavno je jedan od najboljih fudbalera svih vremena igrao i u Zenici, ali taj meč bolje da ne spominjemo...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi