Nije beg cicija: Ono što je Cristiano napravio za svoje radnike niko drugi ne bi
(AP Photo/Armando Franca)

Gospodin

Nije beg cicija: Ono što je Cristiano napravio za svoje radnike niko drugi ne bi

Midhat Šljivak

Jedan od najvećih fudbalera svih vremena Cristiano Ronaldo polako širi svoje poslovno carstvo. Nedavno je preuzeo medijsku kuću Cofina Media za 57 miliona eura i odmah je odlučio obradovati radnike te ih je počastio s bonusima od 1250 eura.

Cristiano Ronaldo je po mnogima na terenu suviše bahata osoba, no izvan njega je čovjek kakav se rijetko sreće kada su u pitanju bogataši koji raspolažu ogromnim količinama novca.

Dokaz tom je potez portugalske zvijezde kojeg je napravio nakon što je preuzeo veliku medijsku kompaniju Cofina Media. Pored 57 miliona eura izdvojenih za ovaj posao, on je odlučio počastiti i radnike.

Svaki uposlenik kompanije u kojoj se nalaze brojni magazini i vodeća kablovska mreža CMTV dobio je bonus lično od Cristiana. Njih je u firmama sačekao ček od 1250 eura i na taj način je CR pokazao da itekako cijeni ljude koji rade za njega.

"Uposlenici su putem maila obaviješteni za isplatu bonusa. To je znak zahvalnosti svima koji su dio ove velike kompanije i koji se svakodnevno 'znoje' da bi je održali na visokom nivou", pišu portugalski mediji.

Oglasi

Na taj način je CR odlučio započeti eru kao vlasnik ove medijske kuće i u njemu su radnici dobili šefa kakvog sigurno ne pamte.

Cristiano Ronaldo je 11 puta tužio Cofina Media, a zatim ih je kupio

Novinari koji rade u Cofina Media imali su često zadatke da prate privatni život najvećeg portugalskog sportiste svih vremena, a on je često ulazio u sporove s njima.

Čak 11 puta Cristiano je tužio Cofinu, a zatim je odlučio da kupi kompaniju i na taj način je vjerovatno zaustavio sve priče o sebi. Interesantno je da apsolutno nikog nije želio otpustiti.

"Jedina promjena je promjena imena. Sada će se zvati Expressao Livre. Istina, sada nam je malo neugodno zbog svega što se dešavalo, ali apsolutno niko ne strahuje da će izgubiti posao", rekao je jedan uposlenik i dodaje:

"Znamo da smo ga uznemiravali često, s razlogom ili bez, ali on razumije i naš posao. Posebno su veseli sportski novinari. Svako ko smatra da će CR ikome dati otkaz, potpuno je u krivu", riječi su neimenovanog uposlenika ove medijske kuće.

CR je još jednom pokazao da je zaista veliki čovjek i gazde kao on su zaista rijetke.

Oglasi