Ronaldo postao očajan kao nikada u životu, svojim agentima rekao samo jednu jedinu rečenicu

Portugalac pokušava spasiti što se spasiti da

Ronaldo postao očajan kao nikada u životu, svojim agentima rekao samo jednu jedinu rečenicu

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je početkom ove godine iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Nassr i postao jedan od najplaćenijih sportista na svijetu. Međutim, karijera u S. Arabiji ne ide tokom koji se očekivao, a portugalski mediji pišu da je Ronaldo spreman na ljeto da donese iznenađujuću odluku.

Ronaldo je krajem novembra prošle godine postao slobodan igrač nakon što je Manchester United raskinuo ugovor s njim zbog spornog intervjua u kojem nije rekao baš lijepe stvari o klubu s Old Trafforda.

Cilj Portugalca bio je da ostane u Evropi i igra na najvišem nivou, ali kada nije stigla takva ponuda odlučio se na neočekivan potez.

Ronaldo je prihvatio poziv iz Saudijske Arabije i odlučio je da potpiše za Al Nassr ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će nekada najbolji igrač svijeta inkasirati nevjerovatnih 500 miliona eura.

Međutim, Ronaldov boravak u S. Arabiji pretvorio se u noćnu moru. Portugalac ne igra onako dobro kao što se očekivalo, a ni Al Nassr ne bilježi najbolje rezultate.

Ovaj klub ostao je i bez trofeja u Kupu Saudijske Arabije jer je sinoć s minimalnih 1:0 u polufinalu poražen od Al Wehde. Ronaldo je bio bijesan zbog ispadanja iz ovog takmičenja, a kamere su snimile njegovo nezadovoljstvo tokom i nakon utakmice.

Oglasi

Zbog svega toga jutros su se pojavile informacije u portugalskim medijima da je Ronaldo razočaran dešavanjima u klubu, ali i dosadašnjoj karijeri u S. Arabiji. Očekivao je da će u toj zemlji dominirati i biti najbolji igrač, no ispostavilo se da to i nije tako jednostavan zadatak.

Iako ima već 38 godina Ronaldo vjeruje da može igrati na vrhunskom nivou još nekoliko sezona, a kako piše Abola već sada pokazuje znakove kajanja što je otišao u Al Nassr.

Navodno, Ronaldo je agentima poručio da na ljeto svim silama pokušaju da mu pronađu angažman u Evropi, a ovaj put je čak zainteresovan da se vrati u lisabonski Sporting što u januaru za njega nije bila opcija.

U Saudijskoj Arabiji se nije snašao kako treba i očito dosadašnji boravak u Al Nassru nije ispunio njegova očekivanja tako da bi Ronaldo nakon samo pola godine mogao da napusti ovaj klub.

Glavni cilj je povratak u Evropu, ali je jasno da to neće biti lako ostvariti jer su utakmice u S. Arabiji pokazale da je Ronaldo daleko od nivoa na kojem je nekada bio i pitanje je da li će biti zainteresovanih klubova koji će ga željeti dovesti.

Ronaldo je od dolaska u Al Nassr za ovaj klub odigrao 14 utakmica i uspio je zabiti 11 golova i upisati dvije asistencije. Iako je statistika poprilično dobra svima je jasno da su igre Portugalca daleko od nivoa na kojem smo ga navikli gledati.

Agentima je dao do znanja da želi da ide i da pokušaju napraviti čudo kako bi na zalasku karijere pokušao spasiti što se spasiti da.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije