U Saudijskoj Arabiji ne pamte ništa slično: Ronaldo održao govor, na stadionu ludnica!

Portugalac predstavljen u novom klubu

U Saudijskoj Arabiji ne pamte ništa slično: Ronaldo održao govor, na stadionu ludnica!

E. Škorić

Cristiano Ronaldo stigao je sinoć u Saudijsku Arabiju, a danas je imao i zvanično predstavljanje u Al-Nassru.

Portugalska zvijezda potpisala je nevjerovatan ugovor s bogatim klubom i godišnje će zarađivati 200 miliona eura. To vjerovatno već i znate, ali to je 16 miliona eura mjesečno, 3,8 miliona sedmično, 760.000 eura po jednom danu, 96.000 eura po satu, 1.600 eura po minuti i 26 eura po sekundi...

Ronaldo je nakon raskida ugovora s Manchester Unitedom odlučio da prihvati ponudu koju realno gledano teško može bilo ko da odbije, iako će svakako nedostajati evropskom nogometu.

"Igrati u MLS-u ili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima? Ostalo mi je još šest ili sedam godina i želim završiti karijeru na vrhu, dostojanstveno, u velikom klubu", rekao je 2015. godine Ronaldo, dok je još igrao u Real Madridu, no eto i sam nije znao šta nosi sutra.

"Jako sam ponosan na ovaj korak koji sam napravio. Moj rad u Evropi sada je završen. Igrao sam za najbolje klubove u Evropi i sada zahvaljujem Saudijskoj Arabiji na prilici za novi izazov", rekao je Ronaldo na današnjem predstavljanju.

Oglasi

"Moja porodica je sretna zbog odluke da dođem u Saudijsku Arabiju i podržavaju me. U Saudijskoj Arabiji su jako zadovoljni mojim dolaskom i dolaskom moje porodice".

"Dobro je doći ovdje. Srušio sam sve rekorde u Evropi i želim oboriti još nekoliko ovdje. Došao sam pobjeđivati i biti dio kulture zemlje. Ono što želim je nasmijati se i igrati nogomet", dodao je Ronaldo.

Oglasio se i trener Ronalda Rudy Garcia.

"Cristiano je jedan od najboljih u povijesti. Za mene, za državu i za klub, fantastično je da može doći neko njegove veličine. Vidio sam sjajne igrače tokom svog života, ali ne poput Cristiana. Treniranje Cristiana bit će vrlo jednostavno jer mu se jako malo toga mora objasniti. Stvarno želim moći podijeliti naše iskustvo".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Moj cilj s Cristianom je da bude sretan i da pobijedi ovdje u Al Nassru", dodao je Garcia.

U  toku je Ronaldova prezentacija na stadionu pred prepunim tribinama...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi