Nije kraj: Posebna klauzula u ugovoru znači povratak Cristiana Ronalda u Ligu prvaka!
Foto: Al-Nassr

U Arabiji bi mogao igrati samo do ljeta

Nije kraj: Posebna klauzula u ugovoru znači povratak Cristiana Ronalda u Ligu prvaka!

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo apsolutni je kralj Lige prvaka. Karijera i životni put odveli su ga u Saudijsku Arabiju, no ipak bismo ga od naredne sezone ponovo mogli gledati u njegovom najdražem takmičenju.

Pet puta je Cristiano Ronaldo osvajao Ligu prvaka. Najbolji je strijelac i asistent ovog takmičenja u koje bi se mogao vratiti naredne sezone.

Naime, iako je Portugalac otišao u Saudijsku Arabiju, postoji posebna klauzula u ugovoru koja bi ga na ljeto mogla vratiti u Evropu i Ligu prvaka.

Ugovor Cristiana sa Al-Nassrom važi do ljeta 2025. godine, tokom kojeg će zaraditi oko 500 miliona eura.

Cristiano Ronaldo će nastupati barem do ljeta u Saudijskoj Arabiji, a tada bi mogao biti protagonista povratka u Premier ligu, o čemu niko nije razmišljao.

U Ronaldovom ugovoru sa Al-Nassrom postoji klauzula za koju nije mnogo ljudi znalo, koju je otkrila Marca. Prema njoj će, ukoliko Newcastle United izbori plasman u Ligu prvaka naredne sezone, Portugalac biti pozajmljen ovom klubu.

Oglasi

Newcastle je preuzeo Mohammed bin Salman, prijestolonasljednik Saudijske Arabije, a zahvaljujući odnosu između njega i Al-Nassrovih čelnika, taj potez bi mogao da prođe glatko tokom leta.

Trenutno je Newcastle na trećem mestu na tabeli Premier lige sa 34 sakupljena boda u 17 utakmica.

Ova klauzula je vjerovatno bila jedan od glavnih razloga zašto je Cristiano Ronaldo prihvatio saudijsku ponudu, pored odličnog finansijskog ugovora.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, portugalska zvijezda je ove zime tražila tim u Evropi za učešće u najvažnijem klupskom takmičenju, ali niko nije pokazao interesovanje za njegove usluge.

Fanovi Cristiana Ronalda će nakon ove vijesti definitivno pratiti svaku utakmicu Newcastle Uniteda i navijati da se ovaj tim plasira u Ligu prvaka kako bi tamo ponovo vidjeli svog miljenika. 

Top Komentari

user1646074464
Neka se nosi više i on i messi u 3 pm
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi