Nasmijani Ronaldo je večeras kročio na tlo Saudijske Arabije

Portugalac doputovao u Rijad

Nasmijani Ronaldo je večeras kročio na tlo Saudijske Arabije

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je sa pratnjom večeras doputovao avionom u Rijad, a sutra će biti zvanično predstavljen na stadionu od strane svog novog kluba Al-Nassra.

Ronaldo je prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru raskinuo ugovor s Manchester Unitedom, a nedugo nakon toga potpisao je za Al-Nassr. Ponudu koju je dobio iz Saudijske Arabije nije mogao odbiti.

Ugovor Cristiana sa Al-Nassrom važi do ljeta 2025. godine, tokom kojeg će zaraditi oko 500 miliona eura.

Sada je doputovao u Rijad. Dočekan je na aerodromu, nakon čega će s porodicom biti smješten u luksuznom hotelu.

On će svečano predstavljanje imati na stadionu Mrsool Park pred oko 30.000 gledatelja.

Cijena ulaznica će biti i više nego simbolična. Prema saudijskim medijima jedna ulaznica će koštati 4 dolara.

Možda i taj iznos dovoljno govori koliko je praktično Al-Nassru novac nebitan i da im dovođenje Ronalda ne predstavlja zaradu kao prioritet, već isključivo kao promociju.

Koliko je višestruki osvajač Zlatne lopte utjecajan najbolje pokazuje podatak da je u kratkom vremenskom periodu Al Nassr dobio nekoliko miliona pratitelja na Instagramu.

Sada je klub iz Saudijske Arabije na toj društvenoj mreži popularniji od niza poznatih evropskih klubova kao što su Sevilla, Valencia, Roma i drugi.

Top Komentari

user1646074464
Hebo te on više,koliko puta je trepno??
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi