Kada je Ronaldo došao bili su prvi, a večeras su ostali bez titule u Saudijskoj Arabiji

Al Ittihad novi prvak

Kada je Ronaldo došao bili su prvi, a večeras su ostali bez titule u Saudijskoj Arabiji

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je krajem 2022. godine potpisao za Al Nassr i namjeravao je da donese titulu ovom bogatom klubu, ali to se nije dogodilo.

Al Nassr je u trenutku Ronaldovog dolaska bio vodeća ekipa saudijske lige, a posljednji je put prvak bio prije četiri sezone.

Kada je stigla portugalska zvijezda za ogroman novac iz Manchester Uniteda, svi su bili uvjereni da će titula pripasti Al Nassru, no Portugalac nije uspio pomoći ekipi da završi na prvom mjestu.

Al Nassrr je večeras u 29. kolu gostovao Al-Ettifaqu, gdje je odigrao 1:1 i tako ostao bez titule. Luiz Gustavo je u nastavku postigao jedini gol za Al Nassr, dok mu je jedan gol poništen.

[twitter]https://twitter.com/NFCStudio1/status/1662545785530073088[/twitter]

Nije bilo sve u njihovim rukama, pošto se najviše pitao lider Al-Ittihad, koji je sa 3:0 pobijedio Al Feihu u gostima i otišao na nedostižnih pet bodova prednosti uoči posljednjeg kola.

Oglasi

Ronaldo je nepunih pola godine u Saudijskoj Arabiji i u prvenstvu je postigao 14 golova uz dvije asistencije. Naravno, stvari bi bile daleko drugačije da je nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa došao na početku sezone.

U novembru 2022. godine Cristiano Ronaldo je postao slobodan igrač nakon što se razišao s Manchester United, a nakon Svjetskog prvenstva u Kataru iznenadio je svojom odlukom da karijeru nastavi u Aziji.

Portugalski reprezentativac odlučio je da prihvati bogatu ponudu Al-Nassra i ode u Saudijsku Arabiju, te je tada kazao kako je završio svoje u evropskom nogometu, iako se u posljednje vrijeme sve više piše o tome kako želi da se vrati u Evropu.

Spreman je navodno odreći se 500 miliona eura koje bi dobio za dvije i po godine ugovora u pomenutom klubu, samo kako bi se vratio i završnicu karijere odigrao u Evropi.

Ronaldova porodica adaptirala se na potpuno novi život, ali i on i Georgina i djeca sigurno bi voljeli da se vrate na evropsko tlo. Treba čekati kraj sezone u Saudijskoj Arabiji, kada će Ronaldo uzeti odmor i onda razmotriti sve opcije koje budu realne. A kada je on u pitanju, ništa i nikada nije nerealno.

Top Komentari

trzac
Odavno je on uteg za svaku ekipu u kojoj igra, a svakako je igrao vrhunski kada je imao pored sebe 10 vrhunskih igraca pa je on brao plodove toga sto su mu kreirali po 5-6 zicera na utakmicama, on ubadao po 1-2 i uzimao sve zasluge samo za sebe.
0 2
YouTalkinToMe
Isplatio im je se svaki dolar od onih 200 mil. godisnje koje mu daju, izgubili oba kupa, prvenstvo, superkup, smjenili predsjednika, trenera. Trebala bi se kraljevska porodica zabrinuti i za svoju vlast da i tu ne bude smjene
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi