Zinedine Zidane odbio nezapamćenu ponudu Al Nassra
Zinedine Zidane je dvije godine proveo odmarajući i sada je došlo vrijeme za povratak na klupu (Foto: EPA)

Gospodin

Zinedine Zidane odbio nezapamćenu ponudu Al Nassra

Midhat Šljivak

Legendarni Zinedine Zidane (51) odbio je nezapamćenu ponudu Al Nassra iz Saudijske Arabije. Francuski stručnjak imao je na stolu dvogodišnji ugovor vrijedan 150 miliona eura, ali je rekao 'NE'.

Zinedine Zidane najavio je prije nekoliko mjeseci povratak trenerskom poslu. Ciljao je na klupu reprezentacije Francuske, ali je Fudbalski savez ove zemlje odlučio produžiti saradnju s Didierom Deschampsom i ta opcija je propala.

Povezivao se potom legendarni Zizou s nekoliko klubova. Govorilo se najviše o Juventusu i PSG-u, a jedno vrijeme u igri je bio čak i Newcastle, pa i Real Madrid.

Još uvijek nije poznato gdje će završiti Zidane, ali ono što je sigurno je to da ne želi ići u Saudijsku Arabiju. Ponuda koja mu je bila na stolu to pokazuje.

Al Nassr mu je ponudio nevjerovatnih 150 miliona eura za dvogodišnji ugovor. Zidane je hladnokrvno rekao 'NE' ponudi iz Saudijske Arabije jer želi raditi na velikoj sceni.

Oglasi

Ponovo se Zizou povezuje s poslom u Juventusu. Međutim, teško je to ostvarivo jer njegov nekadašnji klub nema dovoljno sredstava da bi ga angažovao u ovom trenutku.

Ostaje nam da vidimo gdje će legendarni fudbaler i trener na kraju završiti, ali je odbijanjem ponude iz Saudijske Arabije definitivno pokazao o kakvom gospodinu se radi.

Podsjetimo, Francuz je u trenerskoj karijeri u dva navrata vodio Real Madrid i s Kraljevima je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Uz kraću pauzu od 10 mjeseci on je tim sa Santiago Bernabeua vodio od 2016. do 2021. godine i u tom periodu Real je uzeo tri trofeja Lige prvaka, dva trofeja La lige, španskog Superkupa, UEFA Superkupa i FIFA klupskog prvaka svijeta.

Saudijci su tako dobili još jednu odbijenicu. Prethodno se s dolaskom u ovu zemlju povezivao i Jose Mourinho, no konkretnog poteza nije bilo.

Za sada je od velikih fudbalskih imena u ovu zemlju došao Cristiano Ronaldo za cifru od 200 miliona eura godišnje, a Saudijci namjeravaju da u narednom periodu pošalju nevjerovatne ponude nekolicini vrhunskih fudbalera koji su na zalasku karijere.

Među igračima koji se povezuju s dolaskom na Arapski poluotok su Lionel Messi, Hakim Ziyech, Sergio Ramos, Sergio Busquets i mnogi drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti