Ronaldu poništen spektakularan gol, nezadovoljan je napustio teren

Arapski kup prvaka

Ronaldu poništen spektakularan gol, nezadovoljan je napustio teren

Midhat Šljivak

Al Nassr je u 1. kolu grupe C Arapskog kupa prvaka dočekao Al Shabab, a na kraju u ovom meču golova nije bilo (0:0). Cristianu Ronaldu je u finišu utakmice poništen spektakularan gol.

Al Nassr i Al Shabab remijem su započeli takmičenje u grupnoj fazi Arapskog kupa prvaka. Bilo je nepopularnih 0:0.

Domaći sastav nije previše ozbiljno ušao u ovaj meč. Na teren su poslali rezervnu ekipu i to je bilo jasno vidljivo na terenu jer bez Cristiana Ronalda i Talisce u vrhu napada sve je izgledalo mnogo bezopasnije

Bilo je ipak prilika s obje strane u ovom duelu, no oni najbolje se dešavalo nakon ulaska Cristiana Ronalda u 62. minuti susreta. Talisca je ušao na poluvremenu i Al Nassr je krenuo naprijed.

Ronaldo je imao sjajnu šansu u 72. minuti. S vrha kaznenog prostora šutirao je pod prečku golman Al Shababa mu brani.

Oglasi

Tri minute kasnije Portugalac na majstorski način postiže pogodak. Primio je loptu okrenut leđima prema golu, ali je uspio uhvatiti volej i poslati loptu u mrežu.

[twitter]https://twitter.com/AlCR7Media/status/1685025802788675585[/twitter]

Međutim, sudija je podigao zastavicu. Stopalo portugalske zvijezde bilo je u ofsajdu i gol je opravdano poništen.

Prava je šteta što je CR-u poništen ovaj zaista spektakularan gol i nema dileme da će u budućnosti nova pravila koja stižu itekako goditi napadačima jer ovakvi golovi neće biti poništavani.

Na kraju se susret okončao rezultatom 0:0. Da je Al Nassr ozbiljnije shvatio utakmicu vjerovatno bi sve bilo drugačije, ali na kraju se moraju zadovoljiti bodom.

Oglasi

Nije Ronaldo nakon meča bio zadovoljan. Jasno je to pokazao po izlasku s terena i ponovo je mahao rukama.

[twitter]https://twitter.com/Miadieadario/status/1685031034612523008[/twitter]

U narednom kolu za tri dana Al Nassr igra protiv ekipe Monastir iz Tunisa i CR će imati šansu da postigne prvi gol u novoj sezoni.

Arapski kup prvaka:

Al Nassr - Al Shabab 0:0

Top Komentari

YouTalkinToMe
Jesu i ovi arapi sitničavi, trebali su priznati roni gol. Nije bio duboki ofsajd, samo koji metar. Kad je uefa priznavala mu golove iz mnogo veceg ofsajda u ligi prvakad ok je bio u realu, sta je falilo i arapima da priznaju.
0 1
PitBull1921
Ma ja uvijek je on bio plačljivac egoistični...Igrač za respekta, primjer sportiste profesionalca i primjer rada truda volje i želje ali ga kao čovjeka nikako ne mogu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti