Ronaldo bi nakon svega što se dešavalo u Beogradu mogao da bude žestoko kažnjen

Još mu samo to treba

Ronaldo bi nakon svega što se dešavalo u Beogradu mogao da bude žestoko kažnjen

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je u subotu naprosto poludio jer mu je poništen čist gol u remiju Srbije i Portugala (2:2) u meču 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

As Juventusa je podivljao nakon što sudija nije pokazao na centar, a bilo je evidentno da je lopta prešla gol-liniju nakon njegovog udarca. Bacio je Ronaldo kapitensku traku i prije nego što je sudija svirao kraj demonstrativno krenuo u svlačionicu.

Zbog svega toga, mogao bi da bude kažnjen, budući da tako nalažu FIFA-ina pravila.

Prema italijanskoj novini Corriere dello Sport, Ronaldo bi mogao biti kažnjen zbog nesportskog ponašanja, a ako se suoči sa stegovnom disciplinom, trebao bi biti sretan ako dobije suspenziju na jedan meč, jer su pravila za takav prekršaj općenita i može dobiti "dužu suspenziju ".

"Udruga ili timovi, kao i njihovi igrači, službenici ili drugi članovi koji obnašaju dužnost, moraju se pridržavati pravila igre, FIFA-inog statuta, FIFA-inih pravila, direktiva, uputa i odluka, što znači da se moraju pridržavati" u u skladu s načelima poštene igre, odanosti i integriteta igre", stoji u članku 11. Kodeksa.

Prema toem, FIFA može da pokrene disciplinski postupak zbog "uvredljivog ili nasilnog čina koji krši načela poštene igre". Međutim, za sada nema nikakvih najava da li će doći do disciplinskog postupka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Osoba koja krši pravila može se kazniti jednom utakmicom ili duljim periodom izvan terena zbog nesportskog ponašanja prema protivniku ili bilo kojoj drugoj osobi", navodi se u pravilniku.

Bilo bi zaista previše da nakon štete koja mu je nanesena, kao i cijelom Portugalu, FIFA sada dodatno kazni zvijezdu Stare dame.

Top Komentari

realno_govoreci
Znači situacija je takva da šta god sudije radile i cirkus pravile na terenu igrači ne smiju protestirati i ako budu bivaju kaznjeni a sudije samo kazu " ups sorry" i sve bude ok? I to je kao pravda ?
9 3
A ko ce kazniti sudije?
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti