Zna li da ima 37? Nevjerovatni Ronaldo postavio je sebi cilj za 2024. godinu

To je jednostavno on

Zna li da ima 37? Nevjerovatni Ronaldo postavio je sebi cilj za 2024. godinu

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo već ima 37 godina, ali ne razmišlja o završetku karijere.

Portugalac se vratio u Manchester United, a iako je želio tokom ljeta da napusti klub, na kraju je ostao i tu će biti barem do kraja sezone.

Jedan od najboljih igrača današnjice je neumoljiv, pa i sa 37 godina postavlja sebi ciljeve. Od 2003. godine neprekidno s Lionelom Messijem igra na najvišoj razini. Želi da igra još nekoliko godina, a s obzirom na fizičku pripremljenost, to ne bi trebao biti problem.

Cristiano Ronaldo pojavio se na gala večeri Quinas de Ouro 2022. u Lisabonu, gdje je primio nagradu za najboljeg strijelca u povijesti reprezentacija. Prije nekoliko mjeseci u ovom je plasmanu prestigao Alija Daeija koji je od 1993. do 2006. zabio čak 109 golova za iransku reprezentaciju. Ronaldo je već zabio 117 golova u 189 utakmica za Portugal. Neće još stati...

Inače, otkrio je da nogomet namjerava igrati barem do 2024. godine. Cilj mu je je nastup na sljedećem Evropskom prvenstvu koje će se održati u Njemačkoj. Ronaldo će tada imati 39 godina.

"Bio je to dug put, ali želim reći da još nije gotov", rekao je CR, i dodao: "Još uvijek osjećam motivaciju, imam velike ambicije. U momčadi sam s mnogo mladih igrača s nevjerojatnom budućnošću. Pretpostavljam da i dalje želim biti dio reprezentacije i dostojno predstavljati Portugal na Svjetskom prvenstvu u Kataru i na Euru 2024", dodao je.

Cristiano Ronaldo kasnije je proslavio ovu posebnu večer na Instagramu, gdje je objavio poseban komentar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ponosan sam što sam dobio titulu najboljeg strijelca reprezentacije u zemlji koju volim! Još jednom hvala svim mojim saigračima, trenerima, mojoj porodici, prijateljima i navijačima koji su mi pomogli da postignem ovo veliko postignuće! Zajedno ćemo nastaviti obarati sve moguće rekorde!".

Na Mundijalu u Kataru Portugalci će igrati u grupi H protiv Gane, Urugvaja i Južne Koreje. Podsjećamo, Cristiano Ronaldo je s Portugalom osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine, kao i srebro na prvenstvu 2004. godine. Na SP-u je najdalje stigao do polufinala 2006. godine, gdje su Portugalci izgubili od Francuske 0:1. U utakmici za treće mjesto bolji su bili domaćini turnira Njemačka (1:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi