Ronaldov dvojnik doživljava najteže trenutke fudbalske karijere

Čini se je kraj blizu

Ronaldov dvojnik doživljava najteže trenutke fudbalske karijere

H. Zilić

U svijetu često nailazimo na dvojnike, ljude koji su slični, a nisu u rodbinskoj vezi, većina se čak nije nikada vidjela u životu. Prije šest godina pažnju je izazvao Daniel Zlatkov, fudbaler iz Bugarske koji je rođen 1989. godine.

Zlatkov je došao u centar pažnje jer je neodoljivo podsjećao na slavnog Cirstiana Ronalda.

Naravno nije puno trebalo da dobije nadimak bugarski Ronaldo, ali na njegovu žalost, samo je opravdao sličnost sa Portugalcem jer je fudbalska karijera daleko od poznate.

Kada je postao popularan zbog sličnosti sa Ronaldom, Zlatko je bio član bugarskog Boteva, a prije toga nosio je Chenro Mora, Boluspora, Slavije iz Sofije i Pirina.

Nakon Boteva, imao je epziodu u Soligorsku u Bjelrousiji, ali sličnost sa Ronaldom donijela mu je priliku da snimi neke od reklama, pojavio se i u bugarskom serijalu Big Borthera.

Ipak, fudbalom se bavio koliko je mogao, tako da je nakon Soligorska igrao za niželigaše Vihren i Dobrich, a upravo je ovo ljeto napustio Dobrich i već pola godine je bez kluba.

Oglasi

Daniel Zlatkov ima 33 godine i vidjet ćemo da li će defnitivno okačiti kopačke od klin ili će nastaviti da igra u bugarskim niželigašima ili u nekom klubu van Bugarske.

Očigledno je da mu je sličnost sa Ronaldom donijela slavu u Bugarskoj i van zemlje, a fudbal je ipak išao veoma lošim putem, koji je okončan na amaterskom niovu.

Pomenuti fudbaler je u karijeri upisao šest nastupa za omladinske selekcije Bugarske, čak je i bio na širem spisku seniorske reprezentacije Bugarske 2016. godine, ali nije nikada debitovao.

U karijeri je odigrao 193 profesionalne utakmice, postigao sedam golova i upisao četiri asistencije.

Zlatkov igra na poziciji štopera, a nasjajniji period karijere bio je dok je nosio dres Boluspora i Boteva, a u to vrijeme kada je iz Slavije prešao u turski Boluspor imao je vrijednost od 700.000 eura.

Top Komentari

nestofino
Ma čini mi se da se više nikad ( bar za mog života ) neće roditi neko kao Cristiano. Ne kao fudbaler nego neko ko ima jak karakter i koji je FAJTER u životu isto kao i ja.
Bori se čovjek na više frontova a niko mu ništa ne može a para ima da mu ima i praunuče a vi nešto dižete CHIFUTA Lessi-ja koji zajedno sa Neymar - om u Izraelu na zidu plača ( drkaju zajedno sa chifutskim kapicama a DIV i LAV ponizni podržava Palestinu i djecu , jadnu djecu Sirije za vrijeme bombardovanja a ja odlično znam kako je kada ti ROKNU iznad glave....
I onda mi zdrave guzzice iz mačkaNje i Švice iz EU USA PICKE MATERINE dođu prodirati ovdje pamet svijeta .... YEBEM VAM KOSTI DA VAM YEBEM.
te mi se TROPRSTAŠ @HamzaVojvoda ČMMAR CHETNICKI NAĐE OVDJE DA YEDE GOFNA..MATER MU XEBEM IZ KOSTI MU YEBEMMMM.
hahaha hahaha nisam lud , imam papir a radim hmmm???? Jo ho ho ho ho ho ho
0 4
HamzaVojvoda
A onda da zasladi to sve yebetanje na kraju pocne Boga Allaha spominjat i sabah namaz itd koja mazga od cojka. To dvoje ne ide zajedno mazgo. Il budi Allahov rob il budi ono sto jesi kocijas yebator smece od cojka pljucnem ti materi u grah @nestofino
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi