Ionako slomljenog Ronalda legendarni trener dotukao izjavom i nije ga nimalo štedio
Italijan smatra da je Ronaldo sam kriv za svoju situaciju.

Capello o Ronaldu

Ionako slomljenog Ronalda legendarni trener dotukao izjavom i nije ga nimalo štedio

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo nalazi se u centru pažnje zbog teškog perioda kroz koji prolazi, a sada je ga je brutalno iskrenom izjavom dotukao legendatni italijanski trener Fabio Capello.

Trenutno je Cristiano Ronaldo bez kluba i bio je jedini slobodan igrač koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

A slobodan je postoa nakon mnogobrojnih problema s trenerom u Manchester Unitedu koje je začinio spornim intervjuom s Piersom Morganom.

Pokušavao je Ronaldo i ljetos da napusti klub s Old Trafforda, ali mu to nije pošlo za rukom iako se povezivao s brojnim klubovima.

Povezuje se i sada s mnogo ekipa, ali čini se da je najrealnija opcija Saudijska Arabija i odlazak u Al-Nassr.

Cjelokupnu situaciju vezanu za Portugalca prokomentarisao je Fabio Capello i nije ga mnogo štedio u svojoj izjavi.

Oglasi

Ovaj 76-godišnjak koji se smatra jednim od najboljih trener u historiji fudbala, smatra da je Cristiano Ronaldo sam kriv za situaciju u kojoj se nalazi.

"Cristiano Ronaldo je to sebi uradio i šteta je, posebno kada se pogleda šta je postigao u karijeri. Kao igrač ne može da se dovodi u pitanje, ali je bio arogantan.

Predlagao se svuda, a da nije mogao da nađe tim koji veruje u njega. To je postalo opterećenje za svaki tim", rekao je Capello, prenose italijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Al-Nassr je spremio nevjerovatan ugovor od 500 miliona eura za dvije i po godine i čini se da Ronalda više nećemo gledati u evropskom fudbalu.

Ipak, odlučio je da ne kaže doviđenja reprezentaciji Portugala, te bi trebao igrati u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. 

Top Komentari

malezija
Šta će reći Ronaldova sestra na ovo? Cijeli svijet se okrenuo protiv njenog brata, a on nevino pilence, i najbolji svih vremena,
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti