To sve govori o njemu: Ronaldo je izgovorio dvije riječi kada je Haaland proglašen fudbalerom godine
Cristiano Ronaldo je prihvatio poraz i priznao da je Haaland zaslužio nagradu (Screenshot: Twitter)

Mnogi će reći da je to i na račun Messija

To sve govori o njemu: Ronaldo je izgovorio dvije riječi kada je Haaland proglašen fudbalerom godine

E. Škorić

U Dubaiju je jučer održana svečana dodjela nagrada za najbolje fudbalere u 2023. godini koju organizuje Globe Soccer, a najboljim igračem izabran je Erling Haaland.

Zvijezdi Manchester Cityja uskraćena je FIFA The Best nagrada koju je dobio Lionel Messi, mada je dojam da je možda ipak istu Norvežanin više zaslužio.

Stigla je utjeha za napadača Cityja, koji je dobio nagradu za fudbalera godine od strane Globe Soccera. 23-godišnjak je bio presretan i jako ponosan. U "finalu" je slavio ispred Cristiana Ronalda.

Iako je Portugalac bio rekorder po broju golova u 2023. godini, Haaland je ipak osvojio Ligu prvaka, englesku Premier ligu i FA kup.

Oglasi

Dok se čekala objava pobjednika, kamere su snimile Cristiana Ronalda i Erlinga Haalanda. Portugalac je razgovarao s osobom u dvorani, kojoj je rekao "Haaland to zaslužuje".

Također, dok je govorio, Cristiano Ronaldo napravio je nekoliko gestikulacija rukama prema mjestu gdje se nalazio Erling Haaland. Portugalac je priznao da je Haaland imao bolju godinu i da je potpuno zasluženo dobio trofej.

Naravno odmah su zli jezici prokomentarisali da je na ovaj način Ronaldo "spustio" svom velikom rivalu Lionelu Messiju, koji je, po mnogima neopravdano, dobio FIFA The Best nagradu ispred Haalanda.

Ni Ronaldo nije otišao praznih ruku iz Dubaija. Proglašen je najboljim fudbalerom Bliskog istoka, dobio je nagradu za najboljeg strijelca u prošloj godini i nagradu za omiljenog igrača od strane navijača.

Oglasi

Napadač Al-Nassra, koji je na dodjelu došao sa Georginom Rodriguez, izazvao je dosta bure komentarima o francuskoj Ligue 1.

Ronaldo je rekao da je već sada prvenstvo Saudijske Arabije kvalitetnije od francuske Ligue 1, što naravno nije mnogima bilo u redu. CR je hvalio svoj tim, svoju ligu, sam sebe i smatra da će saudijski šampionat biti još jači i da će biti među 3-4 najbolje lige na svijetu.

“Saudijska liga nije gora od francuske Ligue 1. Saudijska Pro liga je konkurentnija od Ligue 1, mogu to reći nakon godinu dana tamo. Već sada smo bolji od francuskog prvenstva. Oni mogu govoriti šta hoće, ja znam šta govorim. To je moje mišljenje", rekao je 38-godišnji napadač u Dubaiju.

CR7 u svojoj velikoj karijeri nikada nije igrao u eliti francuskog fudbala. Prethodno je igrao u prvenstvima Portugala, Engleske, Španije i Italije, odnosno za Sporting, Manchester United, Real Madrid i Juventus.

Ronaldo je takođe pohvalio sebe kada je u pitanju 2023. godina. "Bio sam najbolji strijelac. Nevjerovatno je da nadmašujem mlade zvijeri poput Mbappea i Haalanda. Ponosan sam, uskoro ću napuniti 39 godina. Volim kada ljudi ponovo sumnjaju u mene i ja onda opet uspješan. Ne pogađaju me kritike".

Jedan od najboljih fudbalera u historiji neće tako brzo okončati karijeru koja je zaista spektakularna.

"Kraj moje karijere? Ne znam, živim dan po dan. Ali bit će uskoro... kad kažem uskoro, možda za 10 godina (smijeh)".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi