Cristiano Ronaldo ruši sve moguće rekorde!

Zabio gol Njemačkoj

Cristiano Ronaldo ruši sve moguće rekorde!

E. Škorić

Fantastičnu utakmicu u Minhenu od 18 sati igraju Njemačka i Portugal.

Njemačka je imala potpunu incijativu, čak je i povela no gol Gosensa poništen je zbog ofsajda.

I u jeku njemačkih napada, Portugal je poveo. Kontranapad Portugala iz nogometnih udžbenika, na kraju je Jota uposlio Ronalda, a ovaj postigao treći gol na Evropskom prvenstvu i nastavio da niže rekorde.

Ovo je ujedno prvi pogodak Ronalda protiv Njemačke, kojoj prijeti izbacivanje s Eura nakon što je u prvom kolu poražena od Francuske.

Portugalci su pak prvi meč dobili Mađarsku s 3:0 uz dva gola Ronalda. On je sada na 12 golova na evropskim prvenstvima i tu je apsolutni rekorder. Michel Platini je prethodno držao rekord s devet golova.

Takođe, postao je prvi igrač u povijesti evropskih prvenstva koji je postigao na tri različita turnira najmanje tri gola. Tri je dao na ovom Euru, a najmanje tri je davao i 2012. te 2016. godine.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Napadač Juventusa je zabio 107 golova za Portugal, a pazite sada ovo - 25 od 26 igrača Njemačke (ne računajući Thomasa Mullera) dalo je ukupno 101 gol za reprezentaciju.

Uz sve to, izjednačio se s legendarnim njemačkim napadačem Miroslavom Kloseom. Obojica su dali po 19 golova na velikim takmičenjima (Svjetsko i Evropsko prvenstvo).

Top Komentari

user1624121158
Prestanite više svršavati na njega. Jest mu teško i obarati rekorde kada mu je ovo već peto evropsko. Mnogi drugi veliki igrači su igrali samo po 1-2 EURA jer je do 1996 godine bilo pravilo da samo 8 reprezentacija igra EURO. Te rekorde je trebao mnogo ranije oboriti. Platini je na 5 utakmica dao 9 golova, a ovom je 23 utakmice trebalo da zabije 12
6 7
JuventinoBK
I onda procitam komentare od par degena juventusovih navijaca kako smo zbog ronalda propali.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti