Capello smatra da se Ronaldo prepao udarca: Neoprostiva greška!
Foto - EPA

Ugledni stručnjak tvrdi

Capello smatra da se Ronaldo prepao udarca: Neoprostiva greška!

M. Šljivak

Ugledni italijanski stručnjak Fabio Capello smatra da se Cristiano Ronaldo prepao u živom zidu i da je zbog toga okrenuo leđa pri slobodnom udarcu kojeg je Sergio Oliveira pretvorio u drugi gol Porta u Torinu.

Portugalski velikan je poražen od Juventusa sa 3:2 nakon produžetka, ali je zbog dva gola u gostima prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

Mnogi kao razlog poraza vide lošu igru Cristiana Ronalda koji je izrevoltirao sve poklonom Oliveiri jer je doslovno pobjegao iz živog zida.

Capello je u analizi meča za Sky Sport Italia bio veoma oštar prema igračima Juventusa.

"Prvi gol je poklon, a drugi apsolutna nebriga. Ovakvi golovi se ne mogu primiti", rekao je Capello i dodao je:

"Demiral je bio previše naivan. Ne možeš u onakvoj situaciji presjecati loptu, ali ono što je još gore je Ronaldov skok i okretanje leđa u živom zidu. Ko god da je u zidu ne smije se plašiti da ga lopta pogodi. To je neoprostiva greška i za nju nema izgovora", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/FutbolRebelia/status/1369536461696098304[/twitter]

Ronaldo je uzrok poraza i za brojne navijače Juventusa i mnogi nikako nisu zadovoljni njegovom utakmicom protiv Porta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Hajde ba sjasite sa igrača više. Navijac sam Bayerna ali sjetite se Man i Reala pa kako stari normala da je lošiji. Nije on kriv sto ga Juve kupio i dao mu 30 miliona. Hvala i njemu i Mesiju sto su igrali i činili ovu igru posebnom. Neće ici kritičari mijat osvojiti zajedno k kao on sam.
5 2
Goran3
Ovaj Capelo uvijek pljuje Ronalda dok mu se ukaze prilika a I mnogi kao da su jedva cekali da se ovo desi Ronaldo jeste odigrao lose a daleko od toga da je najveci krivac sta treba da uvijek daje po dva gola da bi bilo sve ok I jednostavno Juve nije imao ni srece a I penal nad Ronaldom u najmanju ruku var je trebao gledat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi