"Cristiano Ronaldo ima pravo da slavi golove i pobjede kako god on želi"

Emre Can stao uz saigrača

"Cristiano Ronaldo ima pravo da slavi golove i pobjede kako god on želi"

E. Čaušević

U Juventusu s velikom strepnjom očekuju UEFA-inu odluku oko Cristiana Ronalda i njegove proslave nakon utakmice protiv Atletico Madrida.

Ronaldo je prošle sedmice bio heroj Juventusa u pobjedi protiv Atletica sa 3:0 čime je odveo svoj tim u četvrtfinale Lige prvaka. Portugalac je upisao hat-trick i vratio Juve u život nakon što su u prvoj utakmici poraženi sa 2:0.

Međutim, u centru pažnje našla se Ronaldova proslava na kraju utakmice kada se okrenuo prema navijačima Atletico Madrida i uhvatio za svoje testise.

Istu stvar uradio je i Diego Simeone na prvom meču ovih ekipa zbog čega je novčano kažnjen. No, u Juventusu se pribojavaju da bi Ronaldo mogao gore proći jer je UEFA potvrdila da je protiv igrača Stare dame pokrenuta zvanična istraga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

No, njegov saigrač Emre Can poručio je da ne bi bilo pravedno da Ronaldo bude suspendovan ako je Simeone zbog iste stvari dobio samo novčanu kaznu. Također, poručio je da Ronaldo ima pravo kako god on želi da slavi golove i pobjede.

"Ne želim da pravdam ono što je uradio, ali ako je Simeone tu uradio na prvom meču mislim da je opravdano što je to Ronaldo ponovio nakon onakve predstave. Svi su znali kome je posvetio tu proslavu i ne bi bilo fer da njega suspenduju ako nisu Simeonea. On nakon takve utakmice ima pravo da slavi kako god želi", rekao je Can.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije