Od ubojitog napadača do fudbalera kojeg niko ne želi

Šta će biti s Higuainom?

Od ubojitog napadača do fudbalera kojeg niko ne želi

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonzalo Higuain sigurno je najveći gubitnik transfera Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus.

Higuain je prethodnih sezona bio prva opcija u napadu Stare dame, no prošlog ljeta se to drastično promijenilo. Nakon što je Cristiano Ronaldo potpisao za Juventus odlučeno je da je Higuain višak i da može napustiti klub.

Juve ga je posudio Milanu s opcijom otkupa ugovora, ali se Argentinac na San Siru zadržao samo šest mjeseci. Stigla je ponuda iz Chelseaja i Higuain je uradio sve da na kraju završi na Stamford Bridgeu.

Međutim, sada je jasno da se Higuain neće zadržati ni u Chelseaju jer londonski klub nema pravo kupovine novih igrača zbog UEFA-ine kazne. No, i da imaju male su šanse da bi kupili Higuaina jer nisu previše zadovoljni njegovim igrama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je jedan od najboljih evropskih napadača postao igrač koji nema mjesta u Juventusu i jasno je da će Stara dama učiniti sve da ga prodaju na ljeto. No, veliko je pitanje da li će se pojaviti klub koji želi Higuaina nakon veoma loših igara ove sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi