Cristiano Ronaldo potvrdio da se vraća u reprezentaciju

Za Portugal nije igrao od završetka Svjetskog prvenstva

Cristiano Ronaldo potvrdio da se vraća u reprezentaciju

Peterostruki najbolji svjetski fudbaler Cristiano Ronaldo potvrdio je da će se 2019. godine vratiti u reprezentaciju Portugala.

Ronaldo je za svoju nacionalnu selekciju posljednji put igrao ljetos na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nakon čega je napravio predah i propustio Ligu nacija te prijateljske utakmice.

Mnogi su pomislili da se Ronaldo na taj način 'tiho' oprostio od Portugala, ali to nije slučaj.

"U dogovoru sa stručnim štabom nisam nastupio u Ligi nacija. Imam 33 godine i ljetos sam promijenio klub, ali i zemlju, pa sam bio fokusiran na to. Trebalo mi je vremena da se adaptiram, ali sada nastavljam sa igranjem za Portugal", poručio je Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Cristiano Ronaldo je za Portugal odigrao 154 utakmice i postigao je 85 golova, a najveći uspjeh je postigao 2016. godine kada je osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi