Šta mislite ko je dao više? Messi i Ronaldo zajedno postigli 100 golova u 2018. godini

Obilježili i ovu godinu

Šta mislite ko je dao više? Messi i Ronaldo zajedno postigli 100 golova u 2018. godini

Endin Čaušević

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo ponovo su obilježili godinu koja je na samom izmaku iako Zlatna lopta ovaj put nije otišla u ruke jednog od ovih fudbalera.

Messi je s Barcelonom u Španiji svojio duplu krunu i u prošloj sezoni je bio najbolji strijelac u Evropi. S druge strane Ronaldo je vodio Real Madrid do treće uzastopne titule Lige prvaka i bio je ubjedljivo najbolji strijelac ovog kluba.

Putevi su im se razišli što se tiče duela u Španiji jer je Ronaldo potpisao za Juve, no obojica su nastavili rešetati protivničke mreže. Nevjerovatno zvučio da su Messi i Ronaldo zajedno u ovoj godini postigli tačno 100 golova, a malo ispred je fudbaler Barcelone.

U 2018. godini Messi je u dresu katalonskog kluba i reprezentacije Argentine postigao 51 gol, dok je Ronaldo postigao 49 golova za Real Madrid, Juventus i selekciju Portugala. Fudbal zaista neće biti isti kada se ovaj dvojac odluči penzionisati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Edy
ljudi dali 100 golova i zlatna lopta modricu,ne razumijem
28 2
Babo
51-49
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi