Mendes uradio nezamislivo za jednog menadžera, pa se posvađao s Ronaldom

Pokazao koliko mu je stalo do njegove karijere

Mendes uradio nezamislivo za jednog menadžera, pa se posvađao s Ronaldom

Endin Čaušević

Nije tajna da Cristiano Ronaldo na stolu ima nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije od Al Nassra koji mu nudi bogatstvo samo da potpiše za ovaj klub što će on najvjerovatnije i uraditi, ali malo ko je očekivao da će to izazvati nesuglasice između njega i agenta Jorgea Mendesa.

Ronaldo sigurno do prije pola godine ni slutio nije kakav pad će doživjeti u svojoj karijeri i praktično doći do toga da nijedan evropski velikan ne želi da ga dovede u svoju ekipu.

Porugalac je prije mjesec dana postao slobodan igrač nakon što je Manchester United raskinuo ugovor s njim i ima priliku da bez obeštećenja potpiše za neki drugi klub.

Jasno da je Ronaldov cilj ostanak u Evropi i htio je da potpiše za klub koji je konkurentan u Ligi prvaka, ali niko od tih velikana nije pokazao interes da dovede Portugalca.

To je iskoristio Al Nassr koji je spremio nevjerovatnu ponudu za Ronalda i ugovor na dvije ipo godine prema kojem će ovaj fudbaler inkasirati nevjerovatnih 500 miliona eura.

Očekuje se da Ronaldo u narednim danima stavi potpis na ugovor i da se saradnja ozvaniči što će sigurno biti jasan znak da Portugalca više nećemo gledati na velikoj sceni.

Oglasi

Iako će veliki proviziju od svega dobiti i njegov dugogodišnji menadžer Jorge Mendes mediji u Portugalu pišu da on navodno nije baš najsretniji što je Ronaldo odlučio da ide u Saudijsku Arabiju.

Navodno, Mendes i Ronaldo su se posvađali prije nekoliko dana oko ponude Al Nassra koju je CR volja prihvatiti, ali njegov agent ne želi da to uradi jer smatra da i dalje može igrati u Evropi na najvećem nivou.

Portugalski Ole objavio je da je Mendes zamolio Ronalda da mu da još malo vremena kako bi mu pronašao respektabilan klub u Evropi, ali da su zbog svega imali svađu jer Cristiano smatra da je njegov agent to još ljetos trebao da riješi.

Rijetkost je da agenti odbijaju više novca i na prvo mjesto stavljaju karijeru svog klijenta, ali Mendes je ovim potezom pokazao koliko mu je stalo do Ronalda.

Ronaldo i Mendes sarađuju već godinama, ali cijela situacija oko ovog igrača i činjenica da doživljava veliki pad u karijeri očito se odrazila i na njihov veoma dobar odnos.

Međutim, u narednim danima će biti poznato da je Ronaldo donio konačnu odluku da potpiše za Al Nassr ili će dati Mendesu još malo vremena da mu pokuša naći neki drugi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi