Najbrutalniji potez ikad: Cristianov navijač došao ispred Jorgea Messija i napravio nezamislivo

Kakva scena

Najbrutalniji potez ikad: Cristianov navijač došao ispred Jorgea Messija i napravio nezamislivo

M. Šljivak

Rivalstvo Cristiana Ronalda i Lionela Messija najveće je u fudbalskoj historiji. Oba fudbalera imaju ogroman broj fanova, a mnogi navijači spremni su da na razne načine pokažu ko je veće ime. Takva scena desila se jučer u Rijadu gdje je u glavnoj ulozi bio Ronaldov fan i otac Lionela Messija Jorge.

Otac Lionela Messija, Jorge, našao se u poprilično neugodnoj situaciji tokom boravka u Saudijskoj Arabiji, gdje je njegov sin gostovao s Interom iz Miamija.

Nije se američki tim proslavio. Poražen je od Al-Hilala s 4:3, a Al Nassr ih je deklasirao sa 6:0, pa navijači CR-a slave pobjedu iako Portugalac nije nastupio protiv svog najvećeg rivala.

Pored katastrofe Messija i društva pamtit će se i ono što se dešavalo u hotelu u Rijadu. U glavnim ulogama bio je fan Cristiana Ronalda i Jorge Messi.

Dok je Jorge ispijao kafu s društvom navijač je pred njega došao s Cristianovim dresom. Visoko ga je podigao ispred oca argentinske zvijezde jasno pokazujući koga smatra najvećim fudbalerom svih vremena.

Oglasi

Reakcije nije bilo. Jorge i društvo su iznenađeno gledali, a navijač se zatim udaljio od stola za kojim je sjedio Messi stariji.

Ronaldo i Messi stavili tačku na veliko rivalstvo

Dva ponajbolja fudbalera svih vremena prošle godine su odlučili staviti tačku na veliko rivalstvo koje ih je vezalo u proteklih 15 godina.

Obojica su odlučili da je vrijeme da se prestane pričati o tome ko je bolji i između njih vlada poštovanje iako prijateljstva nikad nije bilo.

"Ako volite Cristiana onda nema potrebe da mrzite Messija i obratno. Nas dvojica smo promijenili fudbalsku historiju. Rivalstvo je gotovo jer sad nam ide dobro tamo gdje igramo. Nikad ga nisam gledao takvim očima. Zajedno smo dijelili scenu u proteklih 15 godina. Nismo prijatelji, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom. To 'rivalstvo' je bila dobra stvar, navijači su uživali", jasna je poruka Cristiana Ronalda.

Zatim je i Messi napravio isto. Njihovu bitku označio je epskom.

"Bila je to epska bitka. Bio je izuzetan rival i mislim da smo obojica imali korist jedan od drugog. Obojica smo bili veoma kompetitivni i silno smo željeli pobjeđivati", rekao je Messi i dodao je:

"Za nas je to bio predivan period, ali i generalno za sve koji vole fudbal. Ono što smo napravili je nevjerovatno. Mnogi kažu da je teško doći na vrh i tamo ostati, a mi smo tu bili 10 ili 15 godina i bilo je zaista teško", rekao je Messi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi