Da ih nije bilo sramota ostali bi još: "Godinu dana smo živjeli na račun Ronalda"
Foto - EPA

Anderson otkriva

Da ih nije bilo sramota ostali bi još: "Godinu dana smo živjeli na račun Ronalda"

M. Šljivak

Nekada velika nada brazilskog fudbala Anderson Oliveira otkriva kako su on i Portugalac Luis Nani godinu dana živjeli na račun Cristiana Ronalda.

Anderson je uz Nanija i Cristiana Ronalda trebao biti vođa novog Manchester Uniteda. Ipak, Brazilac je više volio partijanje i provode i u Naniju je imao pravog partnera za to.

Dok je CR trenirao žestoko, oni su imali druga posla, iako su u kući jednog od najboljeg svih vremena proveli gotovo godinu dana.

"Nani i ja smo živjeli skoro godinu dana u Ronaldovoj kući. Otišli smo jer nas je bilo stid da nam sve plaća. Nije želio da odemo. Vozio nas je na treninge, hranio, kuhao, imali smo vanjski i unutrašnji bazen, jacuzzi i teniski teren"

Jasno je da su pobjegli jer nisu mogli ustajati u rano jutro svaki dan. Ronaldo je bio čudak što se tiče treninga.

Oglasi

"Morali smo s njim ići u klub u 6:30 ujutro svaki dan. Ronaldo je treniirao, a Nani i ja smo spavali na nosilima. Trening je počinjao u 9:30. Da sam imao pet posto njegovog mentaliteta, bio bih među 20 najboljih na svijetu."

Anderson je nekada bio najbolji mladi fudbaler svijeta. U United je stigao 2007. godine iz Porta i član Crvenih đavola je bio do 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dresu velikana s Old Trafforda odigrao je 181 meč, postigao je devet golova i upisao je 20 asistencija.

Ima osvojene četiri titule prvaka Engleske, Ligu prvaka, ali svi su uvjereni da bi bio među najboljim na svijetu da nije bilo lagodnog stila života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi