Kad je fudbal bio neka druga igra: Hrabri Ibra krenuo na strašnog Stama, završilo se (ne)očekivano

Kultni duel na San Siru

Kad je fudbal bio neka druga igra: Hrabri Ibra krenuo na strašnog Stama, završilo se (ne)očekivano

A. Čaušević

Svi koji prate fudbal više od decenije složni su da se najpopularnija igra današnjice značajno promijenila te da nema duela i igrača kao nekad. Tim tvrdnjama su posebno skloni fudbalski nostalgičari.

U prvoj polovini 2000-ih godina Serije A je bila najbolja liga svijeta. Na Apeninima su se okupljale najveće zvijezde, a Juventus, Milan i Inter su predstavljali strah i trepet za ostatak Evrope.

Tada je u Milanu nakon avantura u Manchster Unitedu i Lazio nastupao i Jaap Stam, vjerovatno najagresivnije fudbaler svoje generacije, prvenstveno zbog svog fizičke konstitucije, snage i zastrašujućeg pogleda.

Ko bi god ušao u duel sa Nizozemcem obično bi se loše proveo, tako je jednom na terenu za vrat uhvatio Pietra Parentea, a Italijanu se jednostavno mogao vidjeti strah u očima.

Tokom duela Juventusa i Milana 2005. godine duel su imali tada mlađani Ibrahimović i već iskusni Stam kojem se praktično niko nije smio suprostaviti na terenu.

Međutim, Šveđanin bh. korijena je već tada želio da stavi do znanja svakome da mu niko neće moći stati na crtu, pa je ušao u obračun sa "zloglasnim" Nizozemcem.

Oglasi

Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Stam i Ibra su se odvojili, počeli su se nagurivati i međusobno vrijeđati, niti jedan nije želio da posustane, čak su se dodirnuli i glavama. Dakle, bilo je veoma napeto.

Ipak, nekoliko dramatičnih sekundi je na neki način završeno očekivano. Došli su ostali igrači te sudija i razdvojili da super snažna karaktera.

Ibrahimović je i u narednim godinama ulazio u slične situcije praktično u kojem god klubu da je igrao. Tako se jedne prilike potukao sa Oguchiem Onyewuom, dok je proljetos ušao i u sukob sa Romeluom Lukakuom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada već legendarni napadač je poznat kao osoba koja ne voli da mu se bilo ko suprostavlja, takav je bio i prije 15-ak godina i u međuvremenu se uopšte nije promijenio i evidentno je da nema namjeru odustati od svojih principa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sindikat10
Koji duel covjece !!! Ovo bi trebalo u ufc
6 0
Turgut2
Tad je bila borba sad nogonet kao atletika trcanje i padanje ka balerine kad ga neko puhne a oamoli zahvati
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi