Velike optužbe na račun Portugalca: Ronaldo sam bira kada će i koje utakmice igrati, a koje neće?!

Italijanski mediji tvrde

Velike optužbe na račun Portugalca: Ronaldo sam bira kada će i koje utakmice igrati, a koje neće?!

E. Škorić

Prema italijanskoj novini Il Corriere della Sera, Cristiano Ronaldo u Juventusu bira sam kada će igrati, a koje utakmice će da propusti kako bi odmorio.

Ronaldo je ove sezone s devet golova u sedam utakmica najbolji strijelac Juventusa, ali za vikend se odmarao i nije igrao u gostima kod Beneventa. Njegov izostanak se osjetio, pošto je Stara dama odigrala samo 1:1.

U Italiji nekoliko medija tvrdi da će Ronaldo u srijedu početi meč protiv Dynamo Kijeva u Ligi prvaka, pa čak i pored činjenice da je njegov klub obezbijedio u prošlom kolu plasman u nokaut fazu. Dakle, u manje bitnom meču od onoga koji je odigran za vikend.

Il Corriere della Sera piše o "komunikacijskim problemima Andree Pirla s dijelom Juventusove svlačionice" i tvrdi da je Ronaldo u subotu sam odlučio da ne igra protiv Beneventa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodaje se također da nekim igračima Juventusa nije sasvim jasno  šta trebaju raditi na terenu, posebno u odbrambenoj fazi i da nema organizacije niti pravog plana ili ideje u igri.

Stara dama je ove sezone dobila samo jednu od četiri utakmice odigrane bez Ronalda i svakako da im je neophodan, pa ne bi bilo baš pametno da propušta utakmice Serije A kada klub ne stoji baš najbolje i nalazi se šest bodova ispod vodećeg Milana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Covjek ima godina koliko ima i doveden je da se napadne LP a ako ostali ne mogu da pobijede Sasulo onda nek prestanu igrati fudbal i predju na bocanje.
4 2
Neddim1
Moze mu se.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi