Nedved saopštio odluku Juventusa o Pirlu i Ronaldu

Nakon svega...

Nedved saopštio odluku Juventusa o Pirlu i Ronaldu

Edmir Škorić

Nakon turbulentne sezone u Juventusu spremaju određene promjene, a mediji uvjeravaju da je klub odlučio da se rastane s treneromm Andreom Pirlom, dok bi navodno i Cristiano Ronaldo trebao da napusti tim.

Juventus je sinoć teško poražen od Milana (3:0) u meču 35. kola italijanske Serije A i na taj način je najtrofejniji italijanski klub došao u nezavidan položaj i prijeti mu da ostane bez Lige prvaka. To bi uistinu bila tragedija za ekipu koja ima velike nogometne zvijezde.

Ronaldo će teško prihvaitit da ne igra Ligu prvaka, a i Juventus će teško ispuniti sve njegove uslove ukoliko ne izbori nastup u najelitnijem klupskom takmičenju. Što se Pirla tiče, on je razočarao u svojoj debitanskoj sezoni kao trener i mnogi su mišljenja da će ubrzo postati bivši.

Međutim, Juventus nema namjeru da se odrekne ni Pirla, a ni Ronalda, a tu odluku saopštio je klupski direktor Pavedl Nedved.

"Nije jednostavno, ali borit ćemo se do samog kraja. Nastavljamo vjerovati u Pirla i pored ponižavajućeg poraza od Milana", poručio je Nedved, uvjerne da će i Ronaldo ostati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nakon svega, uvjeren sam da ćemo zadržati i Pirla, ali i Ronalda. Oni su važni za budućnost kluba i narednu sezonu.

Juventus je trenutno petoplasirana momčad lige sa 69 bodova, a u narednom kolu gostovat će Sassuolu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kenotala
I ti i Paratici i Pirlo do kraja sezone, a sljedece sezone u neki drugi klub pa nastavite. Vi ste krivi za trenutno stanje, a ne igraci ili neko treci.
5 0
Edin Merlin
Bože sačuvaj i sakloni....!!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi