Juventusu postavljen ultimatum, prijeti im izbacivanje iz Serije A!

Mora da donese odluku

Juventusu postavljen ultimatum, prijeti im izbacivanje iz Serije A!

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa moraju da istupe iz Superlige, inače ih očekuje izbacivanje iz Serije A.

Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza Gabriele Garvina izjavio je da će Juventus morati da izabere - Superliga ili Serija A. Podsjetimo, Stara dama je jedan od klubova koji su prihvatili da budu dio novog projekta. Iako je većina klubova brzo donijela odluku o istupanju iz Superlige zbog ogromnog pritiska, Juventus još uvijek nije napravio taj korak.

U slučaju da to ne napravi, suočava se sa izbacivanjem iz Serije A, što bi bilo ravno katastrofi.

"Pravila su jasna. Ako Juventus i dalje bude dio Superlige kada počne naredna sezona, on neće moći da učestvuje u Seriji A. Bilo bi mi žao navijača, ali pravila su pravila i ona se odnose na sve", rekao je Gravina za napuljski radio Kiss Kiss.

Juve je svakako u velikom problemu jer je sinoć razbijen u Torinu od Milana s 3:0 i prijeti mu da ne izbori nastup u Ligi prvaka nakon dugo vremena.

Juventus održao hitan sastanak, donesena je odluka o Pirlu

Nakon utakmice odmah se počelo pričati o mogućoj smjeni Andree Pirla koji platio danak neiskustvu i sezona je pokazala da je Juventus za nekada odličnog igrača ipak krupan zalogaj.

Oglasi

Pirlu u prvoj izjavi nakon utakmice nije palo napamet da podnese ostavku. Kazao je da to i ne razmišlja uraditi ni u narednom periodu.

"Ostavka? Ne, neću odstupiti. Došao sam ovdje sa velikim entuzijazmom usprkos brojnim poteškoćama. Na raspolaganju sam klubu. Imamo još tri utakmice i ostat ću ovdje dok god to mogu", rekao je Pirlo i nastavio je:

"Ako nešto nije u redu, ja preuzimam potpunu odgovornost. Ovaj tim ima odlične igrače i očigledno nešto ne štima. Imao sam drugačiji projekt u mislima i vjerovao sam da ću imati nešto drugačiji tim. Radio sam na nekim konceptima, ali sam morao napraviti određene promjene kako bi se prilagodio njihovim karakteristikama", istakao je Pirlo.

Jutros je u Juventusovom kampu Continassa održan hitan sastanak. Bilo je prisutno čelništvo kluba, a donosena je odluka o Pirlu.

Odlučeno je i da na posljednje četiri utakmice, tri ligaške i finale Kupa sjedi Pirlo, nakon čega će se praviti konačni rezime sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tri kola prije kraja Juventus se nalazi na petoj poziciji i obzirom na trenutnu formu daleko je od plasmana u Ligu prvaka što bi bio fatalan udarac za klub koji je devet godina u nizu bio prvak Italije.

Osvojio je Juventus ove sezone italijanski Superkup, u prilici je da osvoji i Kup Italije u finalu s Atalantom, ali ti trofeji bi bili nikakva utjeha ukoliko se ostane bez Lige prvaka i samim tim garantovane zarade od oko 100 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
izbaciti mafijase jednom zauvijek iz Serie A!!! merda djubrentus!
4 13
zvjezdan10
Pravila? Gdje to piše u pravilima Serie A da se ne smiju timovi takmičiti van okvira Uefe i da je kazna za to izbacivanje iz lige. Puca mi k za juventus ali su smorili više i ovi sa plakanjem, da imaju nekog osnova oni bi ih kaznili odma čim su potpisali ugovor sa superligom, i to ne samo njih nego sve ostale učesnike a ne da ih mole tu 2 mjeseca da istupe jer kao ima neko pravilo, ima ako ste ga u medjuvremenu dodali.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi