Cristiano igrača Celte driblingom vratio u pionire

Još je uvijek onaj stari

Cristiano igrača Celte driblingom vratio u pionire

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo odigrao je prvo poluvrijeme za Al Nassr u porazu od Celte (5:0). CR je imao dosta dobrih poteza, a posebno će ga upamtiti defanzivac tima iz Viga Kevin Vazquez, kojeg je u jednoj akciji Portugalac gotov bacio na travu.

Al Nassr je teško stradao u prijateljskoj utakmici protiv Celte. Saudijski klub poražen je s 5:0, a španska ekipa je sve golove postigla u drugom poluvremenu.

Cristiano Ronaldo je odigrao prvo poluvrijeme ovog meča i imao je dosta dobrih poteza. Pokazao je kako i u 39. godini igra zaista odličan fudbal.

Posebno će CR-a pamtiti desni bek Celte Kevin Vazquez. Njega je u finišu prvog dijela Cristiano driblingom umalo bacio na zadnjicu.

U svom prepoznatljivom stilu Ronaldo je krenuo s lijeve strane na gol. Uslijedio je dribling, a Vazquez je potom potpuno izgubio kontrolu, ispao je iz igre i umalo je završio na zadnjici.

Oglasi

Nažalost, Ronaldo je upropastio ostatak akcije jer je centaršut bio loš, no pokazao je da je i s gotovo 39. godina na leđima pojam za mnoge fudbalere.

[twitter]https://twitter.com/AlCR7Media/status/1681033519441510401[/twitter]

Nakon ove utakmice CR je komentarom izazvao posebnu pažnju. Istakao je kako nijedna liga osim Premier lige u Evropi više nije toliko kvalitetna.

"Meni je 38 godina, ali i evropski fudbal je izgubio dosta na kvaliteti. Jedino što vrijedi je Premier liga. Oni su daleko ispred drugih."

"Također, saudijsko prvenstvo je bolje od MLS-a. Rekao sam da će liga biti među Top 5 na svijetu za tri godine i ne dijelim mišljenje da ovdje dolaze samo isluženi igrači. Jota i Ruben Neves nisu stari", poručio je CR.

Saudijci su ovog ljeta doveli ogroman broj kvalitetnih igrača i vidjet ćemo šta će se s ovom ligom dešavati u narednim godinama.

Top Komentari

user1676631476
Naravno da je saudijska liga bolja od MLSa jer tamo je on a u MLSu je Messi.
0 0
trzac
Hahaha. Ni jedna liga nije kvalitetna dovoljno ali ti nisi mogao igrati ni u tako nekvalitetnim ligama jer te vise niko nije htio. Cirkusant.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi