Legendu strah onog što radi Saudijska Arabija i upozorava: "Neće biti lako u narednih 10 godina"
Velikan njemačkog fudbala Uli Hoeness iskazao je veliki strah zbog onog što Saudijska Arabija radi (Foto: EPA)

Hoeness upozorava

Legendu strah onog što radi Saudijska Arabija i upozorava: "Neće biti lako u narednih 10 godina"

Midhat Šljivak

Nekadašnji čelnik minhenskog Bayerna Uli Hoeness (71) zabrinut je zbog onog što u proteklim mjesecima radi Saudijska Arabija. Ova zemlja u svoje klubove dovodi velike zvijezde svjetskog fudbala i daje im cifre koje gotovo niko ne može odbiti. Hoeness tvrdi da je to ogroman problem za budućnost.

Uli Hoeness godinama je bio čelnik minhenskog Bayerna. Legendarni sportski radnik ispratio je kroz klub brojne zvijezde, napravio je brojne transfere, ali nikada nije davao nerealne cifre.

On smatra da bi potezi koje pravi Saudijska Arabije mogli biti ozbiljan problem. Bogati Arapi daju nestvaran novac kako bi privukli najveće fudbalske zvijezde, pa će tako prvenstvo ove zemlje u narednoj sezoni imati Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, N'Gola Kantea, te brojne druge zvijezde.

Hoeness prepoznaje veliku opasnost koju donose ogromni ugovori. Smatra da zapravo čitav svijet finansira ove transfere.

"Nije samo Manchester City problem već sve što dolazi sa Srednjeg istoka. Veoma sam zabrinut zbog onog što radi Saudijska Arabija. Izgleda da imaju nepresušan izvor novca. Sve mi ovo plaćamo visokim cijenama goriva", smatra Hoeness i nastavlja:

Oglasi

"Nema smisla da se žalimo. Moramo naći način da se suprotstavimo ovom. Neće biti lako u narednih 10 godina jer vidite da tamo kupuju sve što požele."

Svjestan je kako će u budućnosti dosta kvalitetnih igrača završiti u Saudijskoj Arabiji.

"Dobra stvar je što mogu igrati samo s 11 igrača, a ekipe imati 15-16. Uvijek će nam biti slobodno 50-60 vrhunskih igrača i mi ćemo morati da se borimo za njih.".

On je u Bayern doveo Pepa Guardiolu 2013. godine. Ostao je u dobrim odnosima s menadžerom Cityja i čestitao mu je na osvajanju Lige prvaka.

"Čestitao sam Pepu Guardioli. Niko nije zaslužio više ovaj trofej od njega", poručio je Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uli Hoeness je kao igrač i član rukovodstva tima proveo 49 godina u bavarskom velikanu, a i dan danas se njegova riječ itekako računa u njemačkom velikanu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista1993
I ti si majmune unistio bundesligu dovodw i svw sto valja i tako sakatio ostale napravio bayernligu
5 2
user1676631476
A zasto bi bio problem da saudijska liga bude jedna od najboljih na svijetu? Zasto bi to bile samo europske lige? Ne igraju najbolji igraci u Engleskoj ili Spaniji zato sto im se tamo svidja klima ili gradovi, nego 1.zbog para i 2. zbog ugleda kluba. Saudijci trenutno nemaju ovo drugo ali to nadoknadjuju nerealnim ugovorima. Mozda jednog dana KSA liga bude san svakog igraca, kao NBA u kosarci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi