Al Nassru rastu šanse za titulu, Ronaldo i Brozović danas dobili veliko pojačanje iz Evrope

Potpisao iz Francuske

Al Nassru rastu šanse za titulu, Ronaldo i Brozović danas dobili veliko pojačanje iz Evrope

Edmir Škorić

Al Nassr prošle godine nije uspio, ali ove svakako želi da bude prvak Saudijske Arabije.

Al Ittihad je bio prvak, Al Nassr je morao da se zadovolji drugim mjestom, ali tim predvođen Cristianom Ronaldom se pojačao ovog ljeta i ima najveće ambicije u sezoni 2023/24.

Sada je u klub stigao Seko Fofana, čiji transfer iz francuskog Lensa je večeras potvrđen. Radi se o igraču koji igra na poziciji zadnjeg veznog i plaćen je oko 30 miliona eura.

Ovaj 28-godišnjak je bio dio akademije Manchester Cityja, a kasnije igrao za Fulham, Bastiju, te Udinese i Lens. Fofana je drugo veliko pojačanje ovog ljeta za Al Nassr nakon Marcela Brozovića, dok su od ranije u timu Ronaldo, David Ospina i Talisca.

Oglasi

Ipak treba imati na umu da je Al Hilal doveo Rubena Nevesa i Kalidoua Koulibalyja, dok su u Al Ittihadu Benzema, Kante, Jota iz Celtica, a u Al Ahliju Firmino i golman Edouard Mendy.

Nabrojani timovi boriće se za titulu, ali neće stati na trenutnim pojačanjima. Očekuje se da do kraja ljeta pokušaju da dovedu još neke zvučne igrače sa evropskog tla.

Spominje se da bi u Al Nassr mogao doći i bivši golman Manchester Uniteda David de Gea. De Gea je Manchester United napustio nakon 12 godina provedenih u tom klubu.

Stigao je iz Atletico Madrida za 25 miliona eura. Imao je visoka primanja, te je pristao na manji ugovor, ali nastavak saradnje se ipak nije ostvario.

De Gea je za vrijeme provedeno u Manchester Unitedu osvojio po jednom Premier ligu, Evropsku ligu, FA Cup, dva puta engleski Liga kup, te tri puta Community Shield. Ukupno je De Gea na golu Manchester Uniteda stojao 545 puta, primio 590 pogodaka, a na 190 mečeva je mrežu sačuvao netaknutom.

Pored De Gee, Al Nassr bi mogao dovesti i Sadija Manea iz Bayerna, a i ostali arapski velikani imaju svoje "mete" i ciljeve. Kako god, čini se da će prvenstvo Saudijske Arabije naredne sezone privlačiti ogromnu pozornost bez obzira na kvalitet, jer ipak se radi o tome da će neki od najboljih igrača današnjice nastupati u tom šampionatu.

Zamislite još da se tamo našao i Lionel Messi, ali Argentinac je odabrao da karijeru nastavi u Inter Miamiju, koji ga je jučer predstavio. On je imao bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, no u dogovoru s porodicom shvatio je da će na Floridi život biti mnogo bolji za njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi