Koje utakmice će propustiti Ronaldo zbog koronavirusa?

Portugalska zvijezda pozitivna

Koje utakmice će propustiti Ronaldo zbog koronavirusa?

Edmir Škorić

Portugalski nogometni savez objavio je do sada najveće nogometno ime zaraženo koronavirusom.

Cristiano Ronaldo pozitivan je na COVID-19, uspostavljeno je to rutinskim testiranjem, pa je napustio je kamp portugalske reprezentacije.

Napadač Juventusa nije pokazivao nikakve simptome i navodi se da se osjeća dobro, ali morat će u izolaciju narednih 14 dana.

To znači da će propustiti sutrašnji meč sa Švedskom u Ligi nacija, gostovanje Crotoneu u Seriji A u subotu, ali i meč sa kijevskim Dynamom narednog utorka u Ligi prvaka, a  mogao bi se vratiti protiv Verone u prvenstvu 25. oktobra.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ipak, s obzirom na učestala testiranja i mogućnost "promjene plana", nije isključeno da se Portugalac ranije vrati na terene, ukoliko jedan od narednih testova pokaže negativnost na koroanvirus.

Top Komentari

Maatija
Samo treba bit pozitivan :)
3 0
tm87__
Korona velika laz...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti