Ronaldo trpi žestoke kritike: "Misli da je veći od kluba"

Portugalac nezadovoljan što je ranije izašao

Ronaldo trpi žestoke kritike: "Misli da je veći od kluba"

E. Škorić

Manchester United je u srijedu navečer pobijedio Brentford u gostima s 3:1, a Cristiano Ronaldo je u centru pažnje zbog svog ponašanja.

Ronalda je menadžer Ralf Rangnick ranije izvadio iz igre, a skoro 37-godišnji Portugalac pokazao veliko nezadovoljstvo jer je izašao s terena. Ronaldo je bio vidno ljut i razočaran, nije prihvatio činjenicu da je zamjenjiv.

"Rangnick ili neko od njegovih kolega trebao mu se javno obratiti nakon utakmice, to bi ga više povrijedilo" , rekao je bivši igrač Chelseaja i Aston Ville Andy Townsend u 'Talk Sport'.

Čak ni BBC-jev novinar Phil McNulty nije štedio bivšeg igrača Real Madrida i Juventusa.

"Njegov ego pružio je beskorisni spektakl u pobjedi Uniteda. Bila je to beskorisna predstava Cristiana, koji misli da je veći od Manchester Uniteda!”

Oglasi

"Zašto ja, zašto ja?", moglo se pročitati s Ronaldovih usana dok je sjedio na stepenicama po izlasku iz igre.

Ralf Rangnick je na konferenciji za novinare objasnio razloge promjene Cristiana Ronalda.

“Normalno je da napadač tako reaguje, želi zabijati golove. Vratio se nakon lakše povrede, ali mi je bilo važno znati da nas čeka utakmica za tri dana. S druge strane, imali smo dva gola prednosti. Odlučili smo se ovaj put odbraniti i sačuvati rezultat, da se ne ponovi nešto kao protiv Aston Ville, tako da mislim da smo ispravno postupili", rekao je Rangnick.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šta je tačno rekao Portugalcu?

"Rekao sam mu: 'Slušaj Ronaldo, imaš 36 godina i u dobroj si formi, ali kada budeš trener, vidjet ćeš drugačije stvari. Moj posao je da donosim odluke u interesu tima i kluba i nadam se da i on tako razmišlja'".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1600705501
Dosadni ste vise sa Ronaldom , **** vas on , niko nece biti veci od kluba zapamtite to
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi