Fanovi Ronalda bili su u panici zbog objave na Twitteru da je Portugalac teško stradao

Lažna objava

Fanovi Ronalda bili su u panici zbog objave na Twitteru da je Portugalac teško stradao

Edmir Škorić

U noći s 4. na 5. decembar na Twitteru su se pojavile lažne vijesti o kritičnom stanju napadača Juventusa Cristiana Ronalda.

Na stranici popularnog Twitter naloga Footballogue pojavila se poruka sljedećeg sadržaja: "Cristiano Ronaldo je imao tešku saobraćajnu nesreću. Oni se bore za njegov život u bolnici u Torinu".

Fanovi portugalskog nogometaša bilio su šokirani ovom objavom i mnogi su povjerovali u navode profila kojeg prati preko 1,2 miliona ljudi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ubrzo je postalo jasno da je objava izmišljena, a ista je ubrzo i obrisana. Kasnije je od navedenog profila stiglo izvinjenje uz tvrdnju da je profil hakiran.

Velika armija fanova portugalskog reprezentativca odmah je zatražila od Twittera da ugasi navedeni profil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi