Cristiano Ronaldo i Aleksandar Mitrović predvode 'crnu listu' u Saudijskoj Arabiji
Legendarni Portugalac mogao je postići još dosta pogodaka, ali (Foto: AFP)

Rekordan broj promašaja

Cristiano Ronaldo i Aleksandar Mitrović predvode 'crnu listu' u Saudijskoj Arabiji

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo igra još jednu jako dobru sezonu u Saudijskoj Arabiji. Ipak, i pored odličnog golgeterskog učinka, legendarni Portugalac predvodi 'crnu listu' po broju promašaja velikih prilika.

Cristiano Ronaldo je s 23 pogotka vodeći strijelac prvenstva Saudijske Arabije. Igra Portugalac zaista sjajno, a učinak mu je mogao biti još i veći da je iskoristio neke velike šanse koje je imao.

Dosta je Ronaldo promašio zicera ove sezone. Statistički podaci govore da CR predvodi 'crnu listu' igrača po broju promašaja i ima ih ukupno 20 ove sezone.

Iza njega je još jedno poznato ime. Aleksandar Mitrović također igra vrhunsku sezonu, ali i on je imao veliki broj promašaja. Čak 19 odličnih šansi nije iskoristio.

Na 'postolju' je još zvijezda Al-Ettifaqa Moussa Dembele. On je propustio 15 dobrih prilika ove sezone.

Oglasi

Golove definitivno ni je lako zabijati. Da jeste ne bi ovakve klase od napadača imale ovoliko promašaja i koristili bi svaku šansu koja im se ukaže.

Ipak, i pored velikog broja promašaja, učinak sjajnih napadača je odličan, posebno Ronalda i Mitrovića koji su definitivno prave 'ubice' za golmane.

Ronaldo i Mitrović vode veliku bitku

Cristiano Ronaldo i Aleksandar Mitrović će do kraja sezone voditi veliku bitku za titulu najboljeg strijelca.

Portugalac je za sada u prednosti. Napadač Al Nassra ima 23 postignuta gola, a ovom učinku je dodao i čak devet asistencija.

Mitrović je za sada na 20 pogodaka. Njegov Al Hilal je međutim na dobrom putu da osvoji titulu prvaka i nema dileme da će se sve podrediti Srbinu kako bi prestigao Ronalda.

Pri vru liste strijelaca cu još napadač Al-Ittihada Abderazzak Hamdallah sa 17 golova, Anderson Talisca (Al Nassr) sa 16 i igrač Damaca Georges-Kevin N'Koudou s 15 golova.

Ronaldo je dakle za sada u prednosti u odnosu na ostale. Ipak, ostalo je 10 kola do kraja prvenstva i svašta može da se desi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi