Godine ga stigle, ali i strah: Ronaldo ne želi prvog kandidata za trenera Uniteda, razlog je bizaran

Prenose britanski mediji

Godine ga stigle, ali i strah: Ronaldo ne želi prvog kandidata za trenera Uniteda, razlog je bizaran

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je za kratko vrijeme postao čovjek oko kojeg se sve vrti u Manchester Unitedu.

Ronaldo je možda najbolji igrač svoje generacije, živa legenda i odlični strijelac, međutim njegov povratak na Old Trafford Unitedu nije donio nikakav napredak.

Generalni dojam je da je slavni Portugalac narušio sistem kojeg je Ole Gunnar Solskjaer izgradio u prošloj godini što se se osjeti na igri i na rezultatima.

Iako Ronaldo ima odličan invididualni učinak, već je na šest golova, poniženje od Liverpoola (0:5) je upalilo sve alarme na Teatru snova.

Navodno su Ole Gunnaru Solskjaeru odbrojani dani, a kao prvi kandidat za njegovog nasljednika spominje se Antonio Conte, karizmatični stručnjak koji insistira na visokom tempu i jakom intenzitetu svojih ekipa.

Upravo zbog Conteovog načina igre Ronaldo je prema navodima britanski štampe protiv dovođenja italijanskog trenera.

Portugalski as bi radije na klupi da vidi trenera koji insisitra na manje intenziteta jer obzirom na godine (36) nije u stanju da prati ritam tokom cijele utakmice kao mnogi njegovi značajno mlađi saigrači.

Istina je da će Ronaldovi golovi poput onog Atalanti u Ligi prvaka biti opet viđeni i donositi Unitedu pobjede, međutim upitno je na duže staze da li Crveni đavoli s trenutnim načinom igre i trenerom na klupi mogu doći do trofeja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edin_93
Penaldo je malo nervozan, dajte mu koji penal za smirenje ili nek Solsker naredi igračima da pucaju jako u golmana da on zabija iz odbijenih.
4 15
atomskimrav
E cuj ovog kvazi novinara zakovanog za neku fotelju, sto nije potrcao od osnovne skole i ono se naslon da pise o Ronaldu i da kaze da nece uspjeti ispratiti Conteov nacin rada, tj. intenzitet utakmice koji on zahtjeva. Jbg ond anek dovedu Bilbiju umjesto Ronalda.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije