Nevjerovatno koliko su Adidas i Manchester United zaradili za 12 sati od prodaje dresova CR-a

Veliki interes navijača

Nevjerovatno koliko su Adidas i Manchester United zaradili za 12 sati od prodaje dresova CR-a

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je iznenadio sve odlukom da u samom finišu ljetnog prelaznog roka napusti Juventus i vrati se u Manchester United.

Portugalac je sa Starom damom imao saradnju do kraja ove sezone i očekivalo se da će ostati u ovom klubu, ali nekoliko dana prije završetka prelaznog roka poručio je da želi da ide.

Ronaldo se prvo povezivao s prelaskom u Manchester City, ali nakon žestoke reakcije navijača Uniteda predomislio se i na kraju se vratio na Old Trafford.

Iskusni napadač s Crvenim đavolima je potpisao dvogodišnji ugovor i očekuje se da za United zaigra nakon reprezentativne pauze po prvi put nakon 12 godina.

Dosta polemike bilo je i oko toga koji broj će Ronaldo nositi u Manchester Unitedu jer je Edinson Cavani ranije uzeo broj sedam, ali klub je uspio nekako da dobije dozvolu od FA da Cavani prepusti Ronaldu sedmicu.

Odmah nakon potvrde da će Ronaldo nositi broj sedam klub je pustio u prodaju njegove dresove, te su uspjeli da zarade ogroman novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su bili iznenađeni interesom navijača Uniteda da kupe Ronaldov dres, a engleski mediji objavili su da je engleski klub za samo 12 sati uspio da inkasira nevjerovatnih 32.5 miliona funti, ali će veći dio ovog iznosa pripasti sponzoru Adidasu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniBar
Nista je to koliko ste vi zaradili sa prodajom vasib majca sa natpisom sportsport. Ba
3 1
JuventinoBK
Retardi komunicirajte mwdju sobom, napravire viber grupu. Vec je bila vijest da samo 4 funte po dresu idu junajtedu. Uglavnom adidas masti brke junajted mrvice dobija kao i svaki klub!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti