Manchester United dobija skroman procenat od prodaje dresova
Foto - Manchester United

Potrebno je prodati više od 12 miliona Ronaldovih dresova kako bi bili na 'nuli'

Manchester United dobija skroman procenat od prodaje dresova

Midhat Šljivak

Povratak Cristiana Ronalda u Manchester United izazvao je pravi haos među navijačima ovog tima.

Legendarni Portugalac ponovo će obući dres Crvenih đavola sa Old Trafforda, a u klub se vraća nakon 12 godina tokom kojih je nastupao za Real Madrid i Juventus.

Cristiano je uspio dobiti čuvenu 'sedmicu'. United se potrudio da dobije dozvolu Premier lige kako bi CR mogao nositi svoj slavni broj, a navijači su odmah potrčali da kupe novi dres.

Dres u Unitedovom fan shopu košta 60 funti, ali samo mali procenat od prodaje dresa ide u kasu kluba sa Teatra snova.

United po ugovoru sa Adidasom ima procenat od sedam posto od prodaje dresova, što znači da za dres od 60 funti klub dobije 4.20 funti.

Ronaldov transfer United će koštati minimalno 12 miliona funti, njegova plata je 20 miliona funti po sezoni i kompletni troškovi su dakle nešto preko 50 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da će United morati da proda nešto više od 12 miliona dresova kako bi isplatili transfer Ronalda, ali nema dileme da će im se njegov angažman itekako isplatiti u naredne dvije godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovo se vise isplati otvoriti klupski proizvodni pogon i stancati dresove pod logom kluba...do duse od sponzora se samim ugovorom uzmu stotine miliona pa ni ne cudi da ovo od dresova uzimaju sebi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti