Ronaldov hotel u Maroku definitivno nije bio na raspolaganju žrtvama zemljotresa

Menadžment hotela se oglasio

Ronaldov hotel u Maroku definitivno nije bio na raspolaganju žrtvama zemljotresa

Edmir Škorić

Brojne ugledne novinske kuće širom Evrope objavile su kako je hotel u posjedu Cristiana Ronalda pretvoren u utočište za žrtve zemljotresa u Maroku, ali saad je stigao demantij.

Kako hotel slavnog Portugalca pod nazivom Pestana CR7 nije bio pogođen velikim zemljotresom koji je pogodio Marakeš 8. septembra, uprava hotela rekla je izraelskoj novinskoj agenciji Ynet News da su primili nekoliko zahtjeva za smještaj ljudi.

Operativni menadžer hotela izrazio je šok zbog tvrdnji, posebno onih koje su se pojavile u španskom izdanju Marca , i naznačio da su dobili poplavu upita.

“Nije tačno reći da smo domaćini izbjeglicama i žrtvama”, navela je uprava hotela.

Hotel je možda imao beskućnike koji su se izležavali u predvorju ili ih je neko vidio na ulici ispred. Čini se da su izvještaji prvenstveno zasnovani na intervjuu sa španskim turistom koji je obavijestio lokalne medije da su "svi hoteli postali skloništa za žrtve, uključujući i luksuzne hotele".

Oglasi

“Mnogi su noć proveli na ulici jer su se bojali novog zemljotresa. Dobili smo sobu u hotelu Cristiana Ronalda, kao i mnogi drugi koji su ovdje našli utočište ”, rekao je tada španski turist.

Smješten na aveniji M u Marakešu, hotel je dio hotelske grupe Pestana CR7, koja nosi ime Cristiana Ronalda. Ostali hoteli u vlasništvu Ronalda nalaze se u Lisabonu, Madridu, Barceloni i New Yorku.

Kada je objavljeno da su vrata Ronaldovog hotela u Maroku otvorena za žrtve zemljotresa, ubrzo su svi počeli da slave i hvale napadača Al-Nassra, no očito je da je to bila laž, kao i većina drugih sličnih priča koje često lansiraju mediji bez provjere, a tiču se jednog od najboljih igrača svijeta.

Ipak, bez obzira na sve to, Ronaldo je bezbroj puta na sve načine pomagao ljude oko sebe, naročito one kojima je pomoć bila potrebna.

Igrači nogometne reprezentacije Maroka, kao i igrači i treneri u nekoliko profesionalnih klubova u zemlji, viđeni su kako daju krv širom zemlje dok su centri za davalaštvo krvi uputili hitne apele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi