Cristiano Ronaldo danas je za sva vremena završio priču o rivalstvu njega i Lionela Messija
Foto - Hussein Malla (AFP / Reuters)

Portugalac okončao svu priču

Cristiano Ronaldo danas je za sva vremena završio priču o rivalstvu njega i Lionela Messija

Midhat Šljivak

Gotovo dvije decenije na fudbalskim terenima vlada veliko rivalstvo između Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Za obojicu njihovi fanovi govore kako su najbolji svih vremena, a Cristiano je danas zauvijek odlučio završiti priču o njemu i Leu kao velikim rivalima na fudbalskom terenu.

Cristiano Ronaldo danas je odlučio završiti priču o rivalstvu s Lionelom Messijem. Priča o njima traje već godinama unazad i izgleda da se i CR zasitio konstantnih pitanja o tome.

Zbog toga je legendarni Portugalac danas odlučio staviti tačku na to rivalstvu. Istakao je da ono više ne postoji, te da on nikada njihov odnos nije ni gledao kao rivalstvo.

"Ako volite Cristiana onda nema potrebe da mrzite Messija i obratno. Nas dvojica smo promijenili fudbalsku historiju. Rivalstvo je gotovo jer sad nam ide dobro tamo gdje igramo", poručio je Cristiano i dodaje:

"Nikad ga nisam gledao takvim očima. Zajedno smi dijelili scenu u proteklih 15 godina. Nismo prijatelji, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom. To 'rivalstvo' je bila dobra stvar, navijači su uživali", jasna je poruka Cristiana Ronalda.

Oglasi

Cristiano je danas član Al Nassra iz Saudijske Arabije, a Messi igra u Sjedinjenim Američkim Državama u Interu iz Miamija. Obojici ide jako dobro, a CR nema namjeru stati iako ima 38 godina.

"850 postignutih golova? Želim više. Kada igram želim da nivo bude veoma visok. Idemo polako. Cilj je naravno postići 900 golova, ali sada samo želim uživati i igrati fudbal. Ne znamo šta nosi sutra".

Cristiano će ostati upamćen kao čovjek koji je pokrenuo lavinu transfera velikih imena u Sadijsku Arabiju. Ponosan je što je on baš taj od kojeg je sve krenulo.

"Svi su govorili da sam lud što idem u Saudijsku Arabiju, a sad svi gledaju prvenstvo i šta se dešava tamo. Ponosan sam što sam pionir u razvoju fudbala u ovoj zemlji i želja mi je da se Saudijska Arabija dodatno razvije u narednim godinama."

"Igranje u Saudijskoj Arabiji postaje normalna stvar. Znao sam da će se to desiti i meni je velika čast što mijenjam kulturu, a ne samo fudbal. Ponosan sam kada vidim velike zvijezde u Saudijskoj Arabiji."

Ronaldo će izuzev nekih nepredviđenih okolnosti biti dio reprezentacije Portugala na Evropskom prvenstvu naredne godine. Imat će 39 godina, a portugalske medije je zanimalo hoće li ga gledati i na Svjetskom prvenstvu 2026.?

"Bit ću iskren. Dosta toga mi se desilo u protekle dvije godine, pa sada razmišljam drugačije nego prije. Život treba živjeti dan za danom i ne treba razmišljati previše dugoročno."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Svašta se može desiti. U jednom trenutku se sve promijeni. Uživajte u trenutku. Cilj je da odemo na Evropsko prvenstvo, a za ostalo ćemo vidjeti. Život je čudo, nikad ne znate šta će se desiti. Zato kažem, uživajte u trenucima", istakao je Cristiano Ronaldo.

Top Komentari

Picasso
Gospodin
2 3
DamirS
Sve je OK, ali to da si ti razlog zašto igrač dolaze u Saidiju i da si ti pomogao u tom razvoju nije istina. Igrači tamo idu iz samo jednog razloga a to su abnormalno visoke plate i to je jedini razlog. Uostalom i sam si zbog toga otišao.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi