Propala legenda tvrdi da je Cristiana učinio boljim igračem: "Ponosan sam na sve što je napravio"
Mario Jardel čovjek je koji je obilježio jednu fudbalsku eru nevjerovatnim golovima u dresu Porta, Galatasaraya i Sportinga (Foto: EPA)

Mario Jardel o Cristianu

Propala legenda tvrdi da je Cristiana učinio boljim igračem: "Ponosan sam na sve što je napravio"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) je u bogatoj karijeri igrao s brojnim velikim imenima svjetskog fudbala. Rad s njima ga je unaprijedio gotovo do savršenstva, a za fantastičnu igru glavom može zahvaliti čuvenom brazilskom napadaču Mariju Jardelu s kojim je svakodnevno trenirao u Sportingu iz Lisabona.

Cristiano Ronaldo jedan je od najkompletnijih fudbalera koji su se ikada pojavili. Portugalac je u brojnim stvarima bio savršen, a oduvijek je imao odličnu igru glavom.

Za ovaj segment igre može se zahvaliti čuvenom Brazilcu Mariju Jardelu. CR je 'kupio fore' od legendarnog napadača koji je krajem prošlog i početkom novog stoljeća u Portu i Sportingu bio nezaustavljiv za rivale, posebno kada je u pitanju igra glavom.

Mario Jardel i Cristiano Ronaldo na treningu Sportinga 

Jardel se sjeća saradnje s Cristianom na treninzima. Uvijek mu je rado pomagao da poboljša svoj kvalitet igre glavom.

"Ponosan sam na sve što je Cristiano Ronaldo dostigao u karijeri", započeo je priču čuveni Mario Jardel i nastavlja:

"Kada je bio mlad uvijek bi me na treningu pitao da treniramo skupa kako bi poboljšao igru glavom. Uvijek je težio ka tome da bude što savršeniji igrač", poručio je Jardel.

Oglasi

Jardel je i ranije govorio o Cristianu. Smatrao je da mu portugalska zvijezda odaje premalo priznanja jer ga je mnogo čemu naučio.

"Bez dileme, naučio je mnoge stvari od mene. Igrali smo dvije godine zajedno u Sportingu kada sam se vratio iz Galatasaraya. Naučio sam ga kako i kada da udari loptu", rekao je Jardel, te je nastavio:

"Ako pitate Ronalda da li sam ga upravo ja tome naučio, sigurno će lagati i reći da nisam", ističe Jardel.

Također, nekadašnji fudbaler otkriva da je Ronalda želio za zeta. Petljao je CR s njegovom sestrom.

"Sporting nije osvajao titule otkako smo ja i Ronaldo otišli i ekipe. Mnogi me novinari zovu kako bih govorio o Cristianu, jer je imao ljubavnu aferu mojom sestrom Jordanom. Želio sam ga za zeta, ali to se nažalost nije dogodilo. Ipak, još uvijek smo dobri prijatelji", ističe Jardel.

Oglasi

Legendarni napadač danas ima velikih problema sa financijama. Živi skromno i povučeno, ali sigurno je da će ga nakon svega historija itekako pamtiti.

Priznao je Jardel kako je tokom karijere koristio i kokain. To ga je na kraju dovelo na dno i izgubio je milione koje je zaradio.

Legenda prozvala Lewandowskog: Ja sam ovo radio šest-sedam sezona, danas bih vrijedio 200 miliona

Istinski ljubitelji fudbala dobro se sjećaju legendarnog brazilskog napadača Marija Jardela.

Čovjek koji je u dresu Porta nemilosrdno tresao protivničke mreže, a zatim isto nastavio u Galatasarayu i Sportingu, tvrdi da bi danas on vrijedio između 150 i 200 miliona eura.

Legendarni napadač se usporedio s Robertom Lewandowskim i smatra da je on ipak bio bolji i konstantniji.

"Ne postoji niko sličan meni. Ušao sam u historiju i jedinstven sam. Lewandowski je fudbaler koji zabija 45 do 60 golova godišnje. Ja sam to radio šest ili sedam godina zaredom. Da igram sad vrijedio bih 150 do 200 miliona eura", tvrdi Jardel.

Mario Jardel je karijeru počeo u Vasco da Gami, eksplodirao je u Gremiju, a zatim je počela vrhunska evropska karijera u kojoj je uništavao golmane u dresu Porta, Galatasaraya i Sportinga.

Pad u karijeri počeo mu je 2003. godine nakon odlaska u Bolton. Svakih nekoliko mjeseci potom je mijenjao klub, igrao je na brojnim destinacijama, a karijeru je okončao 2011. godine u ekipi Rio Negro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi