Mali Sirijac je mislio da sanja: Preživio je zemljotres, a onda mu je život priredio čudo

Upoznao je svog idola

Mali Sirijac je mislio da sanja: Preživio je zemljotres, a onda mu je život priredio čudo

E. Škorić

Cristiano Ronaldo nije odigrao najbolju utakmicu u dresu svog Al-Nassra, ali je pravu klasu pokazao nakon posljednjeg zvižduka okršaja s Al-Batinom.

Početkom februara ove godine Tursku i Siriju pogodio je jak zemljotres u kojem su živote izgubile desetine hiljada ljudi. Među stradalim su bili i sportisti. Jedan od najpoznatijih bio je i nogometaš turskog Hatayspora Christian Atsu, koji je u prošlosti igrao, između ostalih, u Chelseaju, Newcastleu i Portu.

Trenutno su u svijetu brojne akcije pomoći narodu koji je nastradao. Čak su i na nekim stadionima u BiH minulog vikenda navijači donosili igračke kako bi se darovale djeci iz zemljotresom pogođenih mjesta.

Prema SportBibleu, jedan od preživjelih je 10-godišnji Nabil Saeed, kojeg je saudijski spasilački tim pronašao u Siriji. Ispostavilo se da je dječak veliki ljubitelj nogometa.

Kada je operacija spašavanja završila, snimljen je video s njegovim sudjelovanjem, gdje je podijelio svoj najveći san - da upozna Cristiana Ronalda uživo. Video je podijeljen na društvenim mrežama i ubrzo je stigao do predsjednika Al-Nassra. Onda je sve išlo brzo.

Klub je tražio pomoć u otkrivanju Nabila, a kada je to uspjelo, pozvali su ga u Saudijsku Arabiju. Dječak je utakmicu Al-Nassra s Al-Batinom (3:1) pratio s tribina, a ono najbolje dogodilo se nešto kasnije.
Nakon utakmice imao je priliku upoznati i svog idola.

Oglasi

Cristiano Ronaldo ga je pozdravio, a kada mu se sretni Saeed bacio u zagrljaj, nogometaš mu je uz osmijeh uzvratio zagrljaj. Sve se odvijalo pod budnim okom fotoreportera koji su uhvatili prekrasnu gestu Portugalca.

"Ne mogu vjerovati da sam u Saudijskoj Arabiji", rekao je oduševljeni Sirijac koji je preživio kataklizmu.
S druge strane, za Ronalda je to bila još jedna gesta pomoći žrtvama katastrofe. Prema informacijama britanskog dnevnika "Daily Mail", Portugalac je odlučio poslati avion s najpotrebnijim stvarima za žrtve.

Ronaldo je i u prošlosti sudjelovao u mnogim akcijama i na sve načine želi da pomogne ljudima oko sebe.

Što se tiče spomenute utakmice, Ronaldov tim je slavio s 3:1 iako je do 90. minute gubio. Portugalac je bio bez učinka, no prethodno je uspio već da postigne osam golova i da dokaže status jednog od najboljih igrača svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi