Pojavio se klub koji želi dovesti Ronalda u januaru, ali postavili su mu jedan uslov

Da li će to biti opcija za njega?

Pojavio se klub koji želi dovesti Ronalda u januaru, ali postavili su mu jedan uslov

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo će već u januaru najvjerovatnije napustiti Manchester United.

Ronaldo je ljetos imao namjeru da napusti Old Trafford i zatražio je transfer zbog čega je propustio veći dio ljetnih priprema, ali na kraju je ostao u Unitedu.

Portugalac nije uspio pronaći novi klub jer nije bilo zainteresovanih ekipa koje bi platile obeštećenje za njega koliko god to nevjerovatno zvučalo jer se radi o jednom od najboljih igrača svih vremena.

Ronaldo je na kraju ostao u Manchester Unitedu, ali je zbog svog ponašanja izgubio mjesto prvotimca i Erik ten Hag je odlučio da Portugalca preseli na klupu za rezervne igrače.

U dosadašnjem dijelu sezone Ronaldo se nije naigrao i već sada su počele glasne špekulacije da Portugalac svim silama želi odlazak u januaru iz Uniteda.

Sada je fokusiran na Mundijal koji ga očekuje krajem novembra, a zatim će ozbiljno gledati da riješi svoj status što se tiče kluba. Ronaldo je svjestan da se u Unitedu očito neće naigrati i odlučan je da napusti klub.

Oglasi

Danas su se pojavile informacije da bi Ronaldo mogao otići u MLS i to u redove Intera iz Miamija koji je pokazao veliki interes za njega.

Klub kojeg predvodi David Beckham želi da dovede Ronalda jer zna koliko bi to značilo za popularnost Intera koji postoji tek dvije godine.

Međutim, jedini uslov Intera za dolazak Ronalda jeste da on dođe kao slobodan igrač, odnosno da raskine ugovor s Manchester Unitedom jer oni ne mogu da izdvoje za njega obeštećenje koje traže Crveni đavoli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na taj način Inter bi imao novca za platu Ronalda kojom bi bio najplaćeniji igrač u MLS-u. No, pitanje je da li Ronaldo želi da napušta Evropu ili mu je cilj da ostane i dalje na najvećem nivou.

Opcija odlaska u MLS je tu i mogao bi to biti jedini izlaz za Ronalda jer se ljetos s ponudama baš i nije proslavio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Tek u šestom pasusu otkriju ime tima koji bi ga doveo
4 0
SarajFK
Za njega i jest Amerika. Europu je davno pokorio a Amerika je Amerika. Neka i njima pokaze sta je pravi majstor sa loptom i dobar covjek. Neka vide da nisu svi kao bahati nosorog koji je igrao za LA. I da uzivaju u igrama pravog gospodina i legende.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi