Konačno je stigla prva ponuda za Ronalda, evo mu šanse da igra Ligu prvaka

Prvo treba da je izbore

Konačno je stigla prva ponuda za Ronalda, evo mu šanse da igra Ligu prvaka

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo je trenutno slobodan igrač i čeka prave ponude. Kako prenose engleski mediji, čini se da je konačno jedna takva stigla na njegovu adresu.

Ronaldov ugovor s Manchester Unitedom nedavno je raskinut nedugo nakon što je dao intervju Piersu Morganu.

Portugalski napadač prozvao je brojne članove osoblja Manchester Uniteda, uključujući menadžera Erika ten Haga, što je dovelo do raskida Ronaldova ugovora.

Većina klubova u Engleskoj možda oklijeva riskirati s Ronaldom nakon što je pokazao znakove opadanja kao igrača i zbog nedostatka poštovanja prema svom menadžeru, ali ugledni novinar Di Marzio je tvrdio da je jedan klub Premier lige dao ponudu Portugalcu.

"Cristiano je želio ostati u Europi, ali nije dobio nikakve konkretne ponude od evropskih klubova. Samo iz Newcastlea, ali ideja je bila da tamo igra do juna, a onda ide u Al-Nassr. Ali mislim da je dogovor sklopljen", rekao je Di Marzio u razgovoru za nizozemski Soccer News.

Nakon što su Newcastle nedavno preuzeli saudijski milijarderi, sada su mogli imati financijske mogućnosti priuštiti si igrača poput Ronalda.

Oglasi

Klub će htjeti izgraditi svoj imidž kao i svoju igračku momčad, a Ronaldov status u fudbalu mogao bi biti od velike koristi za Newcastle koji je na putu da se plasira u Ronaldovo najdraže takmičenje, Ligu prvaka. 

Podsjetimo, još jedan klub koji se povezuje s Ronaldom je londonski Chelsea.

Kako engleski mediji prenose, Ronaldo je na meti Chelseaja nakon što je tešku povredu zadobio Armando Broja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On se povrijedio na utakmici protiv Aston Ville i sada je ideja Chelseaja da dovede Ronalda ponovo oživjela.

Oni žele iskoristiti činjenicu da je Ronaldo slobodan igrač i željan nastaviti igrati na najvećem nivou, odnosno u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi