Ronaldo ponizio Nevillea na Old Traffordu, a Ferdinand objasnio da li će se oni ikada pomiriti

Potez o kojem bruji Engleska već danima

Ronaldo ponizio Nevillea na Old Traffordu, a Ferdinand objasnio da li će se oni ikada pomiriti

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo našao se ponovo na meti velikih kritika nakon što je prije nekoliko dana odbio da pozdravi svog nekadašnjeg saigrača Garyja Nevillea kojem je zamjerio očito što ga je javno kritikovao, a o svemu tome je sada pričao i Rio Ferdinand koji je objasnio da li očekuje da se Ronaldo i Neville pomire.

Ronaldo je pred utakmicu protiv West Hama izašao s ekipom na zagrijavanje, a potom je prišao nekadašnjem saigraču Louisu Sahi koji je bio gost Sky Sport emisije, te se s njim pozdravio, ali je u potpunosti izignorisao Nevillea.

Portugalac je pružio ruku i Redknappu koji je stajao pored Sahe, ali kada su svi očekivali da pozdravi Nevillea on se samo okrenuo i vratio na zagrijavanje.

Naravno, Ronaldo je zbog toga ponovo došao u centar pažnje i mnogi su mu zamjerili što se tako ponaša. Engleski mediji pišu da je on ljut što ga Neville javno kritikuje u emisijama, a da je to teško prihvatio najbolje je pokazao svojim potezom kada je u potpunosti izignorisao bivšeg saigrača.

Ronaldovo bahato ponašanje je ponovo u centru pažnje jer nije prvi put ove sezone da je to uradio. Nedavno je na isti način ponizio i Jamieja Carraghera kojem su se tada Roy Keane i Neville smijali, ali sigurno da bivšem igraču Uniteda nije do smijeha jer je to CR i njemu napravio.

O tome je pričao još jedan nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Rio Ferdinand, koji je u svojoj emisiji na YouTubeu objasnio da li očekuje da će se Ronaldo i Neville pomiriti nakon svega što se desilo proteklih dana.

Oglasi

Ferdinand je dobio pitanje da li vjeruje da će oni izgladiti svoj odnos, te da li će Ronaldo biti taj koji će pristati na pomirenje čak u slučaju da se Neville prvi njemu javi.

"Ne mislim da bi Ronaldo prihvatio taj poziv da vidi da ga Neville zove. Poznavajući Ronalda smatram da se to neće desiti. Ja bih možda drugačije reagovao u toj situaciji i rukovao se sa svima, a možda Nevilleu rekao da malo pripazi šta priča u tim emisijama", priča Ferdinand i nastavlja.

"Znam da su nekada igrali zajedno, ali nisu sad oni nikada bili u nekom kontaktu. Ne znam da li su se čuli par puta nakon što je Ronaldo otišao iz Uniteda. Cristiano poštuje Garyja sigurno i poštovao ga je dok su igrla zajedno. Zasmetalo mu je to što je rekao i to je meni ok. Da li će se nekada pomiriti mislim da neće jer Cristiano teško oprašta takve stvari".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je Nevilleu navodno najviše zamjerio izjavu od prije desetak dana kada je on pred kraj meča protiv Tottenhama otišao ljut u svlačionicu jer je shvatio da neće dobiti šansu, a zatom ga je Ten Hag izbacio iz tima zbog toga pred meč protiv Chelseaja.

Tada je Neville izjavio da je vrijeme da Manchester United jednostavno raskrsti puteve s Ronaldom i da on napusti klub već u januaru, a očito da je takva izjava Portugalcu itekako zasmetala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi