Cristiano Ronaldo odbio da igra protiv Italije

Utakmica 10. septembra

Cristiano Ronaldo odbio da igra protiv Italije

Portugalska i zvijezda Juventusa Cristiano Ronaldo neće igrati za svoju reprezentaciju protiv Italije 10. septembra, piše La Gazzetta dello Sport.

Bivša zvijezda Real Madrida navodno je odbila igrati protiv Hrvatske i Italije u nadolazećim utakmicama Lige nacija, takmičenju kroz koje je moguće ostvariti plasman na naredni Euro.

Italija će se 10. septembra gostovati Portugalu u Lisabonu, ali Ronaldo neće sudjelovati u igri.

Naime on je odlučio ostati u Torinu kako bi trenirao sa Juventusom i tu odluku je već saopćio nacionalnom Savezu. Sedmicu dana nakon međunarodne stanke, Stara dama će igrati prvu utakmicu u sklopu Lige evropskih prvaka, a Portugalac želi biti 100% fit i spreman, svjestan da je Liga prvaka takmičenje na čije osvajanje u Juventusu čekaju pune 22 godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo još nije uspio postići svoj prvi službeni gol za novi klub. Utakmice protiv Chieva i Lazio bile su štaviše frustrirajuće za ponajboljeg igrača svijeta svih vremena koji je u Juventus prešao za 112 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi