Godinu dana se u sjeni radilo na velikom transferu Judea Bellinghama, napokon je sve završeno

Seli u Madrid

Godinu dana se u sjeni radilo na velikom transferu Judea Bellinghama, napokon je sve završeno

E. Škorić

Jude Bellingham je dugo vremena povezivan sa raznim klubovima širom Evrope, ali engleski reprezentativac odabrao je da u sezoni 2023/24 nosi dres kraljevskog kluba.

Fabrizio Romano, kao i ugledna Marca, tvrde da je višemjesečni rad u sjeni Reala donio rezultate. Postignut je dogovor Madriđana, Borussije Dortmund i samog igrača. Sada su svi prihvatili da on karijeru nastavi u Španiji.

Prethodno je Real imao konkurenciju u engleskim klubovima Liverpoolu i Manchester Cityju, na kraju je jedini istrajao u borbi za Bellinghamov potpis. Sam nogometaš odlučio je da igra u Madridu i to je bilo presudno. Kada su shvatili igračevu želju, Liverpool i City samo su se povukli.

Kako tvrdi Marca, kraljevski tim ni u jednom trenutku nije odustao od transfera na kojem se radilo godinu dana. Sada je načelno dogovoreno, a Bellingham od juna postaje član Reala. Igrač će potpisati ugovor do ljeta 2029. godine.

Borussia Dortmund već se navikla na ideju da će njena zvijezda ovog ljeta napustiti njemačku ekipu i već razgovara s Real Madridom o odšteti transfera.

Oglasi

Bild javlja da Dortmund traži 140 miliona eura, a Real Madrid očekuje da će ga zatvoriti s nešto nižim iznosom, između 100 i 120 miliona. Ne čini se da će dogovor s njemačkim klubom, prijateljskim klubom, biti prepreka koja će unazaditi operaciju. A više-manje isto se događa i s igračem, s kojim dogovor već ide i koji je glavom već u novom klubu.

Real je ponovo iskoristio svoje strateško pravilo - uzeo je igrača "na ime". Jednostavno svima je želja slavni Real Madrid, tako je bilo i u slučaju transfera Tchouamenija i Camavinge, Bellingham je na istom osnovu imao želju da obuče dres Reala i nije ga zanimalo da ide u Englesku.

Bellingham se pridružio Borussiji 2020. iz Birminghama nakon što je platio 25 miliona eura. Tada je to bio dečko koji obećava da može da donese veliki profit u budućnosti, ali žuti obično ne promašuju.

Kao što se dogodilo s Erlingom Haalandom, Bellingham mu je višestruko povećao vrijednost i Dortmund će ga prodati za četiri ili pet puta više u odnosu na iznos koji je platio za njega.

Sada se čeka da se okonča prvenstvo, Bellingham namjerava s Borussijom do kraja da se bori za naslov u Bundesligi, pošto je i dalje na samo bod od vodećeg Bayerna, a nakon toga će put Madrida, kada će stići i zvanična potvrda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S 11 golova i sedam asistencija u 40 odigranih utakmica, Bellingham je najistaknutiji igrač Borussije koja želi da prekine dominaciju Bayerna u Njemačkoj.

Za razliku od Borussije, Real Madrid skoro da nema šansu da osvoji La Ligu, jer Barcelona ima veliku prednost, ali Kraljevi igraju finale Kupa protiv Osasune i još  važnije - polufinale Lige prvaka protiv Manchester Cityja, te i dalje vjeruju u evropski naslov.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Najveći klub na dunjaluku je vječiti magnet za najveće svjetske talente. A znaju ih i prepoznati što jest jest. Doduše lahko je kad se ima para. A ne ko katalonska sirotinja. Dok plate sudije ništa im ne osta :-(
6 1
nakopitam
Dovoljno je reci “zvali su iz Reala” i svaki igrac na svijetu ce se upiskiti od srece i uzbudjenja. Nista novo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti